Αρχείο για "17 Οκτωβρίου 2021"
Πρόγραμμα etwinning
Οκτ 21 17
Σχολικό έτος 2018-19
Το σχολείο μας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning συνεργάζεται με το γυμνάσιο Khmelnytskyi Gymnasium No 1 που βρίσκεται στην πόλη Χμελνίτσι της Ουκρανίας. Οι μαθητές μας επικοινωνούν με τους Ουκρανούς συνομήλικους μαθητές στα Αγγλικά. Ανταλλάσσουν με τους Ουκρανούς μαθητές πληροφορίες για τον εαυτό τους, τους φίλους, το σχολείο, τη γειτονιά τους, την πόλη, την χώρα τους. Επικοινωνούν μέσω Skype με τους Ουκρανούς μαθητές από τον χώρο του σχολείου. Θα μελετήσουν ένα θέμα για την κοινή ιστορία των δύο χωρών.
Επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο
Οκτ 21 17
Oι μαθητές των τμημάτων Β1 και Β4 επισκέφθηκαν την Τρίτη 28/11/2017 το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Υπεύθυνη της διδακτικής επίσκεψης ήταν η διδάσκουσα του μαθήματος της Βυζαντινής Ιστορίας κα Γαλανοπούλου Μαρία, Φιλόλογος.
Οι μαθητές περιηγήθηκαν την έκθεση με θέμα: «Βυζαντινών πράγματα» και γνώρισαν τα πράγματα που χρησιμοποιούσαν οι Βυζαντινοί στην καθημερινή και τη θρησκευτική τους ζωή. Με τη γνωριμία αυτή βιωματικά συνειδητοποιήθηκε από τους μαθητές η ζωή, ο τρόπος σκέψης και ο πολιτισμός των Βυζαντινών.
Παρακάτω δίνονται αναλυτικά τα δύο μέρη της περιήγησης: «Η μετάβαση από τον αρχαίο κόσμο στο βυζαντινό» και «ο κόσμος του Βυζαντίου». Επίσης γίνεται αναφορά στις πιο αντιπροσωπευτικές αίθουσες του Βυζαντινού Μουσείου καθώς και στα εκθέματα των αιθουσών αυτών.
Επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης
Οκτ 21 17
Σχολ. Έτος 2016-17
Τον Απρίλιο τα τμήματα της Α’ τάξης, Α2 και Α3 (υπεύθυνες καθηγήτριες Α. Σπυριδάκη και Α. Ντούμα) επισκεφτήκαμε το Μουσείο της Ακρόπολης, στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να εξοικειωθούν οι μαθητές μας με το μνημείο της Ακρόπολης και το ιδιαίτερα σύνθετο θέμα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής. Οι μαθητές μας έμαθαν τους ρυθμούς και τους τύπους των αρχαίων ναών και συζήτησαν για τη γλυπτική και χρωματική διακόσμηση που ολοκλήρωνε την εμφάνιση των ναών. Στη συνέχεια τα παιδιά επισκέφτηκαν το εργαστήριο όπου συνέθεσαν τους δικούς τους ναούς με τουβλάκια LEGO®.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ
Οκτ 21 17
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
Οκτ 21 17
ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2017-18
Στις 8/2/2018 τα τμήματα Β1 και Β4 της Β΄ τάξης επισκέφθηκαν το Μουσείο Μπενάκη και παρακολούθησαν – στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας – τα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα:
Οι μαθητές του Β1 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στην Οθωμανική Αθήνα» και οι μαθητές του Β4 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωριμία με τους Βυζαντινούς/ περιήγηση σε βυζαντινά εκθέματα».
Υπεύθυνη της διδακτικής επίσκεψης ήταν η κα Γαλανοπούλου Μαρία, φιλόλογος των τμημάτων.
Επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο της Γ’ τάξης
Οκτ 21 17
Tην Τρίτη 27 Φεβρουαρίου η Γ’ γυμνασίου με συνοδούς καθηγητές τον κύριο Ριτσατάκη, την κυρία Ηλιοπούλου, την κυρία Κωτσάκη και την κυρία Κουσουλάκου επισκέφθηκε στα πλαίσια διδακτικής επίσκεψης το Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Θησείο. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ιστορία και τις δραστηριότητες του αστεροσκοπείου, για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων και για την μέτρηση του χρόνου και είδαν το τηλεσκόπιο Δωρίδη. Ο καιρός ήταν θαυμάσιος και η άνοιξη πλησίαζε. Το ιστορικό κέντρο της πόλης μας ήταν εξαίσιο.
Θεματική εβδομάδα 2018-2019
Οκτ 21 17
Θεματική εβδομάδα 2018
Ελένη από τον Όμηρο μέχρι τον Ελύτη (τμήμα Γ3)
Δικαιώματα των γυναικών στην Ελλάδα (τμήματα Γ2 και Γ3)
Θεματική εβδομάδα 2019
Διαφορετικότητα: δικαίωμα και κατάκτηση (τμήματα Α1 και Α2)
Εχθρός της δημοκρατίας – Ο ναζισμός (Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα) (τμήματα Β1 και Β3)
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Δανίκα Ευανθία
Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων
Οκτ 21 17
Πάμε θέατρο 2019-20
Οκτ 21 17
Πάμε θέατρο 2015-19
Οκτ 21 17
Δραστηριότητα: Πάμε στο Θέατρο
Σχολικά έτη 2015-2019
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Δανίκα Ευανθία
Το καπλάνι της βιτρίνας (Άλκη Ζέη)
Το μόνον της ζωής του ταξείδιον (Γ. Βιζυηνός)
Αρχαίο Θέατρο του Διονύσου και το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού (1)
Αρχαίο Θέατρο του Διονύσου και το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού (2)
Ήρωες 1821
Οκτ 21 17