Μάι 19
22

Θεματική εβδομάδα

Κάτω από (Aνακοινώσεις) από στις 22-05-2019

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η θεματική εβδομάδα στο σχολείο μας με ποικίλες δράσεις από τις 6-5- 2019 έως τις 10-5-2019. Οι θεματικές ενότητες, ιδωμένες μέσα από το πρίσμα των Ανθρωπίνων  δικαιωμάτων και της Δημοκρατικής Συνύπαρξης που συζητήθηκαν ήταν: Διατροφή και Ποιότητα Ζωής, Πρόληψη κατά των Εξαρτήσεων και του Εθισμού, Σεβασμός του άλλου, Έμφυλες Ταυτότητες.

Οι μαθητές πήραν μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα μέσα στις τάξεις τους με τους εκπαιδευτικούς τους , όπως βιωματικά εργαστήρια, παιχνίδια ρόλων, συζητήσεις, παρακολούθηση ταινιών εκφράζοντας  τις ανησυχίες τους πάνω σε θέματα βασικά για την ενηλικίωσή τους,  αλλά και σε επισκέψεις σε μουσεία ( Αρχαιολογικό Κοζάνης,) χώρους ιστορικού και ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος ( οχυρά Ρούπελ) εργαστήρια  και μονάδες παραγωγής τροφίμων στο Μέτσοβο και το Βελβεντό αλλά και συμμετοχή σε πρόγραμμα του ΑΠΘ της Γεωπονικής Σχολής του τομέα τροφίμων, Πραγματοποιήθηκαν επίσης  επισκέψεις στο σχολείο μας  από αναγνωρισμένους φορείς που ενημέρωσαν τους μαθητές σε σημαντικά θέματα που τους  απασχολούν. Συγκεκριμένα ο σύλλογος Αιμοδοτών Κοζάνης ” Γέφυρα Ζωής” ενημέρωσε τη Γ’ γυμνασίου για τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα της αιμοδοσίας, το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού Κοζάνης ενημέρωσε τη Β’ γυμνασίου σε θέματα πρώτων βοηθειών και ασφάλειας, ο Συμβουλευτικός Σταθμός του Μαμάτσειου  Νοσοκομείου Κοζάνης ενημέρωσε τη Β’ και Γ’ γυμνασίου για θέματα εφηβείας και ανάπτυξης καθώς και για την ισότητα των δύο φύλων. Τέλος στους μαθητές της Α’ γυμνασίου έγινε επίδειξη παρασκευής υγιεινού πρωινού με τη συνδρομή διατροφολόγων.

Πιστεύουμε πως οι μαθητές και οι μαθήτριές μας αποκόμισαν πολύ σημαντικά οφέλη από τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες της εβδομάδας αυτής.

 



Αφήστε μια απάντηση