Δεκ 25
22

Δράσεις Ενεργού Πολίτη – «Μικρές Πράξεις, Μεγάλη Αγάπη»

Κάτω από (Aνακοινώσεις) από στις 22-12-2025

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων – Ενεργού Πολίτη της Α΄ Γυμνασίου πραγματοποιήθηκαν δύο δράσεις κοινωνικής προσφοράς με κοινό τίτλο «Ο κόσμος γίνεται καλύτερος όταν…», με στόχο την καλλιέργεια της αλληλεγγύης, της ενσυναίσθησης και της ενεργού συμμετοχής των μαθητών και μαθητριών στην κοινωνία.

Η πρώτη δράση αφορούσε τη δωρεά μαλλιών προς τον σύλλογο «Άλμα Ζωής», στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος. Η εκπαιδευτικός Κοϊμτσίδη Ελένη, δίνοντας ένα ουσιαστικό παράδειγμα προσφοράς, προσέφερε τα μαλλιά της και στη συνέχεια κάλεσε, χωρίς καμία υποχρέωση, όσα παιδιά το επιθυμούσαν και πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις να συμμετάσχουν. Δύο μαθήτριες ανταποκρίθηκαν θετικά και τα μαλλιά τους, μαζί με εκείνα της εκπαιδευτικού, συγκεντρώθηκαν και στάλθηκαν σε κοινό δέμα στον σύλλογο. Στη δράση συμμετείχαν με ιδιαίτερη ευαισθησία οι μαθήτριες Μιχαηλίδου Κυριακή (Γ3) και Ντομουρτσόγλου Φωτεινή (Β1). Η δράση παραμένει ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ώστε όποιο παιδί το επιθυμεί και πληροί τις προϋποθέσεις να μπορεί να προσφέρει τα μαλλιά του.

alma zohs3 alma zohs 2 alma zohs 1

 Η δεύτερη δράση αφορούσε τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τη στήριξη του συσσιτίου του Δήμου Κοζάνης, ύστερα από πρόταση και οργάνωση της εκπαιδευτικού Γκαντούνα Μαρίας. Η δράση εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Ενεργού Πολίτη και πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Διευθυντή του σχολείου. Η ανταπόκριση των μαθητών και μαθητριών ήταν ιδιαίτερα θετική, καθώς συγκεντρώθηκε σημαντικός αριθμός τροφίμων.

Την Πέμπτη 18/12/2025 το τμήμα Α3, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Γκατζαβέλλα Σταυρούλας και Κοϊμτσίδη Ελένης, επισκέφθηκε τη δομή του συσσιτίου και παρέδωσε τα τρόφιμα που είχαν συγκεντρωθεί στο σχολείο, δεχόμενο θερμή και εγκάρδια υποδοχή από τους υπεύθυνους της δομής.

Οι δύο αυτές δράσεις ανέδειξαν ότι ακόμη και οι μικρές πράξεις μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο. Το πρόγραμμα του Ενεργού Πολίτη θα συνεχιστεί με νέες δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης και προσφοράς καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Sisitio 2 sisitio 1 sisitio 5 Sisitio 5 sisitio 4 Sisitio 3



Αφήστε μια απάντηση