O επίσημος ιστοχώρος του σχολείου μας
Την Πέμπτη 6/11/2025, κατά τη διάρκεια της εκδρομής μας, το τμήμα Α2 του Γυμνασίου μας, με τη συνοδεία των καθηγητριών Κοΐμτσίδου Ελένης του μαθήματος των Eικαστικών και Θεοδοσίου Ελένης, φιλολόγου, επισκέφτηκε την έκθεση “Πορτρέτα της πόλης’’ του Μιχαήλ Καραπαναγιωτίδη στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Είδαμε τα 57 πορτρέτα ανθρώπων μιας εικαστικής διαδρομής 375 χρόνων. Τα πρόσωπα αυτά που άφησαν το αποτύπωμά τους στη συλλογική μνήμη, κάποιοι γνωστοί, άλλοι ξεχασμένοι, πολλοί μόνο ως ‘’οδός’’ σε μια πινακίδα της πόλης μας, συνθέτουν ένα ζωντανό αρχείο ταυτότητας. Στόχος μας ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές εκείνους που σημάδεψαν την τοπική Ιστορία της Κοζάνης, όπως ο Ι. Τράντας, Δ. Δούμπας, Χ. Μεγδάνης, Χ. Φον Κάραγιαν, Κ. Γκέρτσος, Δ. Κοβεντάρος, Π. Μελάς, Γ. Λασσάνης κ.α., και να μάθουν πως ακόμη κι όσοι απ’ αυτούς διέπρεψαν στο εξωτερικό, δε λησμόνησαν ποτέ τη γενέτειρά τους και συντέλεσαν στην πρωτοφανή ακμή της πόλης τους, συμβάλλοντας στην ανέγερση ναών, σχολείων, κτιρίων και ευαγών ιδρυμάτων!!
Εκτός απ’ την καλλιέργεια αισθητικής και καλλιτεχνικής παιδείας, οι μαθητές εμβάθυναν στην ιστορία και την πολιτισμική εξέλιξη της πόλης τους μέσω μιας βιωματικής εμπειρίας, έξω απ΄ το πλαίσιο της τάξης.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.