Φεβ 19
08

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Κάτω από (Aνακοινώσεις) από στις 08-02-2019
SID2019_logo800Ypepth

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Το θέμα της φετινής ημέρας «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» ενθάρρυνε όλους  τους μαθητές να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα αξιοποιώντας  στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου. O στόχος ήταν τα ίδια τα παιδιά να αποτυπώσουν τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων ή πώς μπορούν να προάγουν την ασφάλεια των συσκευών τους, αλλά και γενικότερα πώς αντιλαμβάνονται την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο.

Το 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης, όπως κάθε χρονιά,  συμμετείχε και φέτος στον εορτασμό της «Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου» και ως υποστηρικτής αυτής της ημέρας υλοποίησε εκδήλωση  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  του σχολείου, την οποία παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές ανά τάξη. Η εκδήλωση περιλάμβανε προβολή παρουσίασης που αφορούσε στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, τον Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών δεδομένων (GDPR) και τη σωστή και ασφαλή χρήση των ψηφιακών συσκευών. Παρουσιάστηκε  επίσης και  σχετική εργασία ομάδας μαθητών της Β’ Γυμνασίου. Μετά το πέρας της  παρουσίασης ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την καθηγήτρια Πληροφορικής του σχολείου, Ζυγούρη Αναστασία και  την παρουσίασαν οι μαθητές Χαμπίδης Κων/νος και Ταγάρα Άννα από τη Γ’ Τάξη.

 



Αφήστε μια απάντηση