Οκτ 09
01

Ενημερωτκό σημείωμα προς τους γονείς

Κάτω από (Aνακοινώσεις) από στις 01-10-2009 και με ετικέτα

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

με την έναρξη των μαθημάτων του νέου σχολικού έτους και στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου είναι απαραίτητο να σας ενημερώσω για τα προβλεπόμενα της φοίτησης των παιδιών στο Γυμνάσιο:

A.     Ως προς τη φοίτηση των μαθητών:  Επαρκής είναι η φοίτηση των μαθητών όταν:

  •        Το σύνολο των απουσιών του μαθητή που σημειώθηκαν κατά το διδακτικό έτος, ανεξάρτητα από το λόγο στον οποίο οφείλονται, δεν υπερβαίνει τις 64.
  •       Το σύνολο των απουσιών του μαθητή δεν υπερβαίνει τις 114, από τα οποίες οι πάνω από τις 64 είναι δικαιολογημένες ή οφείλονται σε ασθένεια που βεβαιώνεται νόμιμα.
  •       Το σύνολο των απουσιών είναι περισσότερες από 114 και όχι πάνω από 164, με την προϋπόθεση όλες οι απουσίες οι πάνω από τις 64 είναι δικαιολογημένες , ο μέσος όρος της προφορικής βαθμολογίας στα τρία (3) διδακτικά τρίμηνα είναι τουλάχιστον δεκαπέντε(15) και η διαγωγή «κοσμιότατη». Στην περίπτωση αυτή ο Σύλλογος Διδασκόντων, με ειδική πράξη του χαρακτηρίζει τη φοίτηση επαρκή. Όσον αφορά τη δικαιολόγηση των απουσιών
  •       Ο κηδεμόνας κάθε μαθητή που απουσίασε για λόγους υγείας από το σχολείο περισσότερο από δύο (2) μέρες είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει ο ίδιος, το αργότερο μέχρι τη δεκάτη ημέρα από την επιστροφή του μαθητή στο σχολείο, βεβαίωση δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος ή σχολιατρικής υπηρεσίας ή οποιουδήποτε ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Μετά την ανωτέρω προθεσμία κανένα δικαιολογητικό υποβαλλόμενο εκπρόθεσμα δεν γίνεται δεκτό. Κάθε βεβαίως δικαιολογητικό υποβάλλεται με αίτηση που χορηγεί το σχολείο και καταχωρίζεται στο πρωτόκολλο απαραιτήτως.
  •     Για τη δικαιολόγηση απουσιών μίας (1) ή δύο (2) ημερών λόγω ασθένειας ή άλλων σοβαρών οικογενειακών λόγων αρκεί και ενυπόγραφο σημείωμα του κηδεμόνα που προσκομίζεται αποκλειστικά από τον ίδιο δέκα (10) ημέρες το αργότερο από την επάνοδο του μαθητή στο σχολείο. Ο κηδεμόνας μπορεί να δικαιολογήσει τις απουσίες μέχρι και 10 ημερών αθροιστικά για όλο το σχολικό έτος.
  •      Όταν το παιδί σας απουσιάζει για οποιοδήποτε λόγο να επικοινωνείτε απαραιτήτως με το σχολείο. Θα ενημερώνεστε εγγράφως όταν συμπληρώνονται 30 απουσίες.
  •       Στα πλαίσια των μέτρων προστασίας κατά του ιού της γρίπης σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε περίπτωση απουσίας των μαθητών θα πρέπει απαραίτητα να ενημερώνετε το σχολείο.


Αφήστε μια απάντηση