Με πολλή χαρά πληροφορηθήκαμε την συμμετοχή του Gymnasium Hohenbaden,  του μοναδικού Γερμανικού σχολείου που συμμετείχε στη  μεγαλειώδη παρέλαση που πραγματοποίησε η Ελληνική Ομογένεια στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας το Σάββατο 21/10/2023,  για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου ήδη από το 2018  έχει αδελφοποιηθεί και διατηρεί στενές σχέσεις  με το Gymnasium Hohenbaden. Μάλιστα ενισχύει αυτές τις σχέσεις με ανταλλαγές επισκέψεων και  φιλοξενίας μαθητών και καθηγητών τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελλάδα. Μέσα από την προσωπική παρέμβαση και εργασία του φιλέλληνα καθηγητή Φιλολογίας, Αρχαιολογίας και Διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών στο Gymnasium Hohenbaden, κ. Reinhard Bode και της κ. Τσιέλου Βασιλικής, καθηγήτριας Γερμανικών στο 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου, οι μαθητές μας, σχεδόν κάθε χρόνο, έρχονται σε άμεση επικοινωνία με Γερμανούς συμμαθητές τους  και ανταλλάσσουν  πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες από τον πολιτισμό των δύο χωρών.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας νοιώθει υπερηφάνεια και ικανοποίηση που μέσα από προγράμματα ανταλλαγής μαθητών, έχει μεταλαμπαδεύσει την αγάπη για την Ελλάδα, την Ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας, επιβεβαιώνοντας έτσι, ότι μαθητές και καθηγητές λειτουργούν ως πετυχημένοι πρεσβευτές της χώρας στο εξωτερικό.

Η Διευθύντρια και ο  Σύλλογος καθηγητών

του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου