Η Διευθύντρια  και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου εκφράζουμε  τις ευχαριστίες μας στον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, κ. Βασίλειο Σαμαρά και στην Προϊσταμένη του Γραφείου Φυσικής αγωγής, κ.Σοφία  Γκέλμπουρα για την επιτυχημένη οργάνωση της τελετής σχετικά με  την κατάθεση στεφάνου στην προτομή του ήρωα του 1940, πλωτάρχη Μίλτωνα Ιατρίδη και κυβερνήτη του θρυλικού υποβρυχίου «Παπανικολής»

Με αίσθημα ικανοποίησης δηλώνουμε ότι ένα αίτημα του σχολείου μας έτυχε ευνοϊκής αντιμετώπισης και  πραγματοποιήθηκε επιτυχώς αφού η εκδήλωση μνήμης έλαβε συλλογικό χαρακτήρα με την συμμετοχή και άλλων σχολείων της πόλης μας, όπως του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου και 2ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Βασίλειος Σαμαράς, τόνισε την αναγκαιότητα απόδοσης τιμής στους τοπικούς ήρωες και υποσχέθηκε ότι η πρωτοβουλία αυτή του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου, θα καθιερωθεί ως μαθητική εκδήλωση κάθε χρόνο στις 26 Οκτωβρίου.

Στο ίδιο κλίμα ήταν και η τοποθέτηση της Διευθύντριας του 2ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου , κ. Λουκία Πολυχρονίου, η οποία υπογράμμισε την συμβολή του κυβερνήτη του «Παπανικολής»  στη νίκη των Ελλήνων στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο.

Τέλος, η Διευθύντρια του σχολείου μας, κ. Κορνηλία Κουντούρη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός αυτό, συνδέοντας μάλιστα την τιμητική κατάθεση στεφάνου στον πλωτάρχη Μίλτωνα Ιατρίδη με  την συγκυρία των εορτασμών της απελευθέρωσης του Ακροκορίνθου από τους Τούρκους στις 26 Οκτωβρίου 1823.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος των καθηγητών

του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου.