Προς γονείς-κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών μας

Ενημερώνουμε ότι είναι η είσοδος των μαθητών/τριών στους σχολικούς χώρους θα γίνεται με ένα από τα εξής έγγραφα:

(α) Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή (β) Βεβαίωση νόσησης τελευταίου 6μήνου ή (γ) Δήλωση ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ διαγνωστικού τεστ. Χωρίς ένα από τα παραπάνω, δεν  επιτρέπεται η είσοδος στους σχολικούς χώρους.

Τα  SELF-TEST χορηγούνται δωρεάν από τα φαρμακεία ως και την 17 Σεπτεμβρίου (για τον μήνα Σεπτέμβριο). Κάθε Τρίτη και Παρασκευή που οι μαθητές/τριες έρχονται σχολείο, θα πρέπει να επιδεικνύουν την δήλωση του αποτελέσματος SELF-TEST που πρέπει να έχουν κάνει ως 24 ώρες πριν, καθώς και όποτε άλλοτε τους ζητηθεί. Για το λόγο αυτό πρέπει να  ελέγχετε ώστε να είναι κάθε μέρα μέσα στη σχολική τσάντα. ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

Οπότε οι μαθητές/τριες, θα κάνουν 2 SELF-TEST την εβδομάδα και καινούργια δήλωση φέρνουν στο σχολείο, κάθε Τρίτη πρωί και κάθε Παρασκευή πρωί.

Σε περίπτωση που μαθητής/τρια απουσιάζει τις ημέρες αυτές (Τρίτη ή Παρασκευή), έχει υποχρέωση να κάνει SELT-TEST και να φέρει την δήλωση αποτελέσματος κατά την προσέλευσή του/της τις επόμενες ημέρες.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ SELF–TEST

Με ΑΡΝΗΤΙΚΟ αποτέλεσμα SELF-TEST, ο/η μαθητής/τρια μπορεί να προσέλθει σχολείο. Το αποτέλεσμα δηλώνεται από τον/την κηδεμόνα στο self-testing.gov.gr, εκτυπώνεται η δήλωση, υπογράφεται και ο/η μαθητής/τρια την έχει μαζί του/της σχολείο όπου την επιδεικνύει όποτε του/της ζητηθεί. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης, συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση από τον/την κηδεμόνα σύμφωνα με το υπόδειγμα ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ και υπογράφεται.

Σε περίπτωση ΘΕΤΙΚΟΥ SELF-TEST απαιτείται επανέλεγχος σε κατάλληλη δομή (δημόσια ή ιδιωτική), και μέχρι τον επανέλεγχο εφαρμόζονται μέτρα κατ΄οίκον περιορισμού των μαθητών/τριων που είχαν θετικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση που ο επανέλεγχος έχει ΑΡΝΗΤΙΚΟ αποτέλεσμα και δεν υπάρχουν συμπτώματα νόσησης, ο/η μαθητής/τρια προσέρχεται σχολείο με την βεβαίωση του ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ αποτελέσματος του επανελέγχου. Στην περίπτωση ΘΕΤΙΚΟΥ αποτελέσματος του επανελέγχου, εφαρμόζονται μέτρα περιορισμού που θα υποδειχθούν από τον ΕΟΔΥ και οι κηδεμόνες ενημερώνουν ΑΜΕΣΑ το σχολείο.

COVID-19 ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ – ΚΡΟΥΣΜΑ – ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΕΠΑΦΗ

Σημαντικό ζήτημα στο οποίο απαιτείται η συνεργασία σας, είναι οι ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης σε παιδί συμπτωμάτων συμβατών με COVID-19. Τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 στα παιδιά είναι: ο πυρετός και ο βήχας. Άλλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι: δυσκολία στην αναπνοή, δύσπνοια,  μυαλγίες, ρίγος, πονοκέφαλος, καταβολή δυνάμεων, δυσκαταποσία, απώλεια γεύσης ή/και οσμής, ναυτία/έμετος, κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις. Αν υπάρχουν συμπτώματα νόσησης, θα πρέπει να γίνει ιατρική αξιολόγηση. Αν κατά την εμφάνιση των συμπτωμάτων, το παιδί βρίσκεται σπίτι, μην στείλετε το παιδί σχολείο, αναζητήστε ιατρική διάγνωση και ενημερώστε μας άμεσα! Αν τα συμπτώματα εμφανιστούν στο σχολείο, θα σας ειδοποιήσουμε να έρθετε σχολείο να πάρετε το παιδί και να αναζητήσετε ιατρική αξιολόγηση.

Προφανώς, αν ο/η μαθητής/τρια υποδειχθεί ως στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος ή/και σας δοθούν οδηγίες απομόνωσης, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα .

Σε κάθε περίπτωση που μαθητής/μαθήτρια, χρειαστεί να απουσιάσει από το σχολείο (για οποιοδήποτε λόγο), θα πρέπει να μας ενημερώσετε.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέρα από το θέμα της πανδημίας  COVID-19, για οποιοδήποτε ζήτημα που αφορά τα παιδιά και το περιβάλλον που ζουν κρίνετε ότι πρέπει να μας ενημερώσετε, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Εάν υπάρχουν θέματα μαθησιακών ή άλλων δυσκολιών, ενημερώστε άμεσα, ώστε να τα αντιμετωπίσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε περίπτωση που δεν έχετε υποβάλλει στο σχολείο δήλωση κηδεμονίας-στοιχείων επικοινωνίας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας. Τα σωστά στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, κινητό, e-mail) είναι απαραίτητα για την έγκαιρη ενημέρωσή σας.

Για επίσκεψή σας σχολείο, θα πρέπει να προηγηθεί μια τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας και κατά την είσοδό σας να φοράτε μάσκα.

Είμαστε στη διάθεση γονέων και κηδεμόνων για διευκρινήσεις