Το σχολείο μας πέτυχε διάκριση στον τελικό του διεθνούς online Μαραθώνιου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής “RoboMarathon”.Η ομάδα MasterMinders κατάκτησε την 7η θέση στη γενική
κατάταξη και την 3η θέση στις ελληνικές συμμετοχές.
   Ο τελικός του διαγωνισμού έγινε την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 και συμμετείχαν σε αυτόν 44 ομάδες από Ελλάδα, Ρωσία και Σκόπια. Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από τον WRO Hellas, τον επίσημο φορέα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO για την Ελλάδα.
    Το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου εκπροσωπήθηκε από μαθητές του σχολείου, στο 2ο group του διαγωνισμού, που περιλαμβάνει μαθητές των τάξεωναπό Β’ Γυμνασίου έως Α’ Λυκείου και σχημάτισαν τρεις ομάδες:
– Ομάδα MasterMinders (Λάμπρου Δημήτρης – Ξύδης Ηλίας)
– Ομάδα SkyNet (Ρούσης Γιώργος – Τσίτρος Αναστάσης)
– Ομάδα Thanasa-Karipidi (Θανάσα Ειρήνη – Καριπίδη Αθηνά)
 και από τους εκπαιδευτικούς:
– Τζούλη Νικόλαο, ως προπονητή των ομάδων
– Κάσσο Φώτη, ως τεχνικό σύμβουλο.

    Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε, εν μέσω επιβεβλημένης καραντίνας,εξ ολοκλήρου διαδικτυακά και είχε διάρκεια 5 μηνών, από τα τέλη Νοεμβρίου 2020 έως τα τέλη Μαρτίου 2021.
Σε ολόκληρο αυτό το διάστημα, οι ομάδες του σχολείου μας διακρίθηκαν σε όλες σχεδόν τις δοκιμασίες, που είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα και σκοπό να προετοιμάσουν τους συμμετέχοντες για τις απαιτήσεις του τελικού.
Σε αυτές τις δοκιμασίες οι μαθητές μας κατέκτησαν 3 φορές τη δεύτερη, 1 φορά την τρίτη και 1 φορά την τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης, σε σύνολο περίπου 40 συμμετοχών.
     Ο σύνδεσμος (link) που αφορά τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού είναι ο ακόλουθος:
Το συνημμμένο αρχείο αφορά τα αποτελέσματα του τελικού.