To 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ δημιουργεί, ευχαριστεί, προτείνει, παροτρύνει…….

Το σχολειό μας ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ: θέλοντας να διευκολύνει τους μαθητές του, που χρησιμοποιούν ως μέσον μετακίνησης, προς και από το σχολείο, το …..οικολογικό ποδήλατο, δημιούργησε στον αύλειο χώρο του, ένα  «Parking Ποδηλάτων», έτσι ώστε να τοποθετούνται τα ποδήλατα σωστά, να έχουν την δυνατότητα κλειδώματος στις μεταλλικές βάσεις, και να δημιουργείται μια καλαίσθητη εικόνα στον χώρο στάθμευσης των ποδηλάτων, χωρίς αυτά να είναι «ατάκτως εριμμένα» , και να κινδυνεύουν  να γρατσουνιστούν από την μεταξύ τους επαφή.

Τα Parking Ποδηλάτων, είναι ένα από τα πολλά θετικά στοιχεία που συναντάμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κατά τα την φάση της υλοποίησης εκπαιδευτικών & επιστημονικών προγραμμάτων που διοργανώνει σε ετήσια πλέον βάση το σχολείο μας σε χώρες του εξωτερικού. Πανεπιστήμια, Σχολεία,  Διεθνείς Οργανισμοί, πλατείες, πάρκα, Ερευνητικά κέντρα, Σταθμοί τρένων κ.α. διαθέτουν «υποχρεωτικά»  στους εξωτερικούς τους χώρους Parking Ποδηλάτων.  Οι μαθητές μας θεώρησαν πως είναι  καλό να «αντιγράφουμε»  τους Ευρωπαίους εταίρους μας στα  θετικά τους σημεία που συναντούμε κατά την παραμονή μας σ’ αυτές τις χώρες. Και κάναμε λοιπόν την αρχή, δημιουργώντας το Parking ποδηλάτων του σχολειού μας, με την συμπαράσταση ευγενών χορηγών καταδεικνύοντας ότι με την συνεργασία και την αλληλεγγύη επιτυγχάνονται τα πάντα:

«η ισχύς εν τη ενώσει».

Το σχολειό μας ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ:  Έτσι λοιπόν εκφράζουμε τις ολόθερμες μας ευχαριστίες για την ΔΩΡΕΑΝ προσφορά υλικών  ή  εργασίας στους κυρίους:

1.ΧΑΨΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ,  για την προσφορά μεταλλικών σωλήνων και γωνιών, 2. ΑΦΟΙ ΔΑΦΝΗ για το κόψιμο και την διαμόρφωση των σωλήνων στο κατάλληλο σχήμα, 3. ΚΕΦΑΛΑ ΦΑΝΗ για την ηλεκτροσυγκόλληση, 4. ΣΕΝΝΗ ΙΩΑΝΝΗ για την προσφορά μεταλλικών βεργών και 5. Τον ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ και ιδιαιτέρως τον Αντιδήμαρχο κ. Ζαχαριά Σπύρο, για την ολοπρόθυμη και άμεση ανταπόκριση τους στην τοποθέτηση των  μεταλλικών κατασκευών από συνεργείο του Δήμου,  στο προεπιλεγέν σημείο της αυλής του σχολείου μας, αλλά και για την υπόσχεση ότι θα τοποθετηθούν επιπλέον παγκάκια σε διάφορα σημεία του αύλειου χώρου. 6.Επί πλέον να ευχαριστήσουμε και τον ειδικό στην τοποθέτηση πλακιδίων κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΓΟΡΑ  ο οποίος προσέφερε δωρεάν κόλλα και πλακίδια και με προσωπική εργασία επένδυσε τσιμεντένια παγκάκια του σχολείου μας. 7.Τέλος με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσουμε  την ΣΥ.ΦΑ.ΚΟ., και ιδιαιτέρως την κ. Δάφνη Αθηνά για την προσφορά φαρμακευτικού υλικού απαραίτητου για τις φαρμακευτικές ανάγκες των μαθητών του σχολείου μας.

Το σχολειό μας ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ: Όλα τα σχολεία να αποκτήσουν Parking Ποδηλάτων διότι τοποθετούνται σωστά και σταθερά τα ποδήλατα, δεν γδέρνονται μεταξύ τους, κλειδώνουν και ασφαλίζονται καλύτερα, δημιουργούν την εικόνα του οργανωμένου και νοικοκυρεμένου σχολείου και ταυτόχρονα λειτουργούν και ως κίνητρο ώστε και άλλοι μαθητές να υιοθετήσουν στις μετακινήσεις τους,  το πιο οικολογικό μεταφορικό μέσον,  που δεν είναι άλλο παρά το ποδήλατο!

Το σχολειό μας ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΙ: Επειδή τα οφέλη από την ποδηλασία και την χρήση γενικότερα του ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας είναι πολλά, γνωστά  και σημαντικά, δεν έχουμε παρά να είμαστε εκπαιδευτικοί και μαθητές ένθερμοι υποστηρικτές της ποδηλατοκίνησης , όχι απλώς  βλέποντας το ποδήλατο μόνο ως απλό και ευχάριστο μεταφορικό μέσο, αλλά  βλέποντας αυτό  και ως μέσον σωματικής άσκησης και γυμναστικής!

Αφού η ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ:  1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα 2. Ενισχύει το μυϊκό  σύστημα 3. Ενισχύει το σκελετικό σύστημα 4. Τονώνει και ενδυναμώνει  τους μύες της σπονδυλικής στήλης, το νωτιαίο μυελό, τους χόνδρους και την πλάτη 5. Δημιουργεί ψυχική ισορροπία, ευεξία  και σταθερότητα, μειώνοντας  άγχος, κατάθλιψη και ψυχολογικά προβλήματα. 6. Η ποδηλασία βοηθάει στην οξυγόνωση του οργανισμού, στην καλή κυκλοφορία του αίματος και την ορμονική ισορροπία.  7. Λειτουργεί καλύτερα η καρδιά και προλαμβάνονται καρδιαγγειακές παθήσεις 8. Βοηθά στην μείωση του βάρους και καταπολεμά την παχυσαρκία 9. Επιδρά θετικά στην αρτηριακή πίεση, στη χοληστερίνη, στο σωματικό λίπος, στην αντοχή, στην ομορφιά και ελκυστικότητα, και συντελεί στην μείωση εμφάνισης καρκίνων και 10. Αποτελεί μια φυσική και ευχάριστη προπόνηση, βελτιώνει την ποιότητα ζωής,  συντελεί στην μείωση της ηχορύπανσης και της μόλυνσης του αέρα και δημιουργεί ένα αίσθημα ανεξαρτησίας στα παιδιά.

Και καλό ξεκίνημα…….. ρίχνοντας και μια ματιά στα παρακάτω:

https://runnfun.gr/ta-ofeli-poy-echoyn-ta-paidia-poy-ascholoyntai-me-tin-podilasia/

https://www.podilatis.com/2016/02/26/giati-na-epilexete-tin-podilasia-san-athlima-gia-to-pedi-sas/

https://bikesports.gr/%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%8E%CE%BC%CE%B1-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1/

https://o2cycles.gr/15-%CE%BF%CF%86%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82/