IMG_1141 (1) IMG_1142 (1)Την Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου το σχολείο μας πραγματοποίησε τις τρεις τελευταίες ώρες τις εξής εκπαιδευτικές επισκέψεις:

Η Α’ τάξη επισκέφτηκε στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Κορίνθου την έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας με λειτουργικά αντίγραφα αρχαίων ελληνικών μηχανών Αρχαίων Ελλήνων όπως του Ήρωνα του Αλεξανδρέως, του Αρχιμήδη, του Κτησίβιου κ.α. τα οποία κατασκεύασε ο κος Ντίνο Σ. Κορδώσης, μαθηματικός και πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ.

IMG_20170214_120607IMG_20170214_121923

Η Β’ και η Γ’ Γυμνασίου επισκέφτηκαν το Εργατικό Κέντρο για να παρακολουθήσουν ημερίδα με θέμα ‘Αστρονομικά στοιχεία στα Ομηρικά Έπη: χρονολόγηση της άλωσης της Τροίας και της επιστροφής του Οδυσσέα’ που διοργάνωσε ο σύλλογος καθηγητών του 2ου Γ/σιου Κορίνθου σε συνεργασίας με τους σχολικούς συμβούλους κ. Κατσιγιάννη Γεώργιο, κ.Κεκροπούλου Μαρία και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Η παραπάνω επίσκεψη εντάσσεται στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής και της Ιστορίας και σκοπό είχε να συνδέσουν οι μαθητές τους ομηρικούς μύθους με τις επιστήμες της Αστρονομίας και της Ιστορίας.