Το 5ο Informatics Center* (IC) Summer School του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού), διάρκειας δύο εβδομάδων (27 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου), θα πραγματοποιηθεί στο campus του Κολλεγίου στο Ψυχικό. To πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές 13-17 ετών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τεχνολογία, τις επιστήμες, τις τέχνες και τον αθλητισμό.  

Σκοπός του IC Summer School είναι να προσφέρει εφόδια, κατάλληλα για τη μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων, με την καθοδήγηση καταξιωμένων επαγγελματιών και επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το IC Summer School είναι το πρώτο διεθνές καλοκαιρινό πρόγραμμα, που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Το πρόγραμμα του 2016 περιλαμβάνει 30 εργαστήρια/μαθήματα με θέματα τον προγραμματισμο υπολογιστών, τις κοινωνικές και φυσικές επιστήμες, τις τέχνες, την επιχειρηματικότητα και την δημοσιογραφία, ώστε οι μαθητές να επιλέξουν και να διαμορφώσουν το δικό τους ξεχωριστό πρόγραμμα. Ο μικρός αριθμός των μαθητών στις τάξεις (15 ανά εργαστήριο), διευκολύνει την συμμετοχή τους και ενθαρρύνει τη συνεργασία με τον εισηγητή και τους συμμαθητές τους.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Το πρόγραμμα ειναι ανοιχτό σε μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το IC Summer School προσφέρει έξι (6) υποτροφίες σε μαθητές / μαθήτριες Δημοσίων Σχολείων, με εξαιρετικές σχολικές επίδοσεις, οι οικογένειές των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Την πλήρη λίστα των εργαστηρίων/μαθημάτων και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο website: icsummerschool.haef.gr, ή να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210-6798170 ή στο email icsummerschool@haef.gr.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι και φέτος στο πλαίσιο του αγγλόφωνου καλοκαιρινού σχολείου IC Summer School θα προσφέρουμε έξι (6) συνολικά υποτροφίες σε μαθήτριες /μαθητές Γυμνασίων / Λυκείων των Δημοσίων Σχολείων της χώρας.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνονται δεκτές κατά το διάστημα: 1 Ιουνίου 2016 7 Ιουνίου 2016.

Τα αποτελέσματα, στους 6 επιλεγμένους υποψήφιους, θα ανακοινωθούν στις 17 Ιουνίου 2016.

 

Όλες οι πληροφορίες που αφορούν στο IC Summer School 2016 βρίσκονται αναρτημένες στο website του σχολείου μας www.haef.gr και συγκεκριμένα στη σελίδα: icsummerschool.haef.gr

 

Τα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής, η ηλεκτρονική αίτηση υποψηφιότητας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν την αίτηση μαζί με τηλέφωνα επικοινωνίας που αφορούν στο πρόγραμμα υποτροφιών του IC Summer School βρίσκονται αναρτημένα στο website του Σχολείου μας και συγκεκριμένα στη σελίδα:

http://www.haef.gr/el/SpecialPrograms/ICSummerSchool/InterestedIn/Scholarships

 

Απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου μία μαθήτρια ή ένας μαθητής, που φοιτά σε Δημόσιο Σχολείο, να κάνει αίτηση για υποτροφία είναι η μαθήτρια / ο μαθητής:

  1. Να φοιτά στο Γυμνάσιο ή στις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου κατά το τρέχον σχολικό έτος.
  2. Να έχει αριστεύσει κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος (βαθμός >= 18.5)
  3. Να διακρίνεται για το ήθος που επέδειξε την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά
  4. Να εκδηλώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θεματολογία του IC Summer School

 

 

 

 

  1. Να είναι κάτοχος του First Certificate in English (ή αντίστοιχου πτυχίου)
  2. Να έχει εξασφαλισμένη την παραμονή του στην Αθήνα και τη μεταφορά του προς και από το Κολλέγιο κατά τη διάρκεια του IC Summer School 2016.
  3. Να προέρχεται από οικογένεια που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα: δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα <= 30.000€
  4. Να μην έχει λάβει στο παρελθόν υποτροφία από το IC Summer School.

 

 

 

*Το Informatics Center του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος δημιουργήθηκε το 2010 με την υποστήριξη του Γεωργίου Οικονόμου, αποφοίτου του Κολλεγίου, για να ενισχύσει τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.