ΑΠΟΦΑΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

 Ο σύλλογος των καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου συνήλθε σήμερα 5/9/2013 σε συνεδρίαση με αφορμή τα τεκταινόμενα  στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αποφάσισε τα εξής:

  1. Να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του για την αιφνιδιαστική κατάργηση ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ μέσα στο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 2.500 εκπαιδευτικοί (17 στο Νομό Κορινθίας).
  2. Να δηλώσει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους απολυμένους συναδέλφους μας, μόνιμους  και αναπληρωτές, οι οποίοι έχουν δώσει το παρόν τους στις εσχατιές της Ελλάδας.
  3. Να δηλώσει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι ήταν βοηθοί και συνεργάτες μας για πολλά χρόνια στα σχολεία, στο κομμάτι της φύλαξης των μαθητών μας και των σχολικών κτιρίων.
  4. Να εκφράσει την αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο που προωθεί για το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Το νομοσχέδιο αυτό για πολλοστή φορά, μπήκε σε διαβούλευση σε περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά και αιφνιδίασε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Επίσης, καταργεί ή συρρικνώνει μαθήματα απαραίτητα για την ολόπλευρη καλλιέργεια και κατάρτιση των μαθητών.  Το γεγονός αυτό μας προβληματίζει για τους στόχους και τα κριτήρια του Υπουργείου.
  5. Να δηλώσει τη συμμετοχή μας και συμπαράστασή μας  σε όποιες κινητοποιήσεις γίνουν, για να ακυρωθούν τα παραπάνω μέτρα και όποια άλλα μέτρα πλήττουν το δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας.
  6. Ζητούμε τη συμπαράσταση των γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας καθώς και των μαθητών μας.
  7. Να κοινοποιηθεί το παρόν ψήφισμα στην Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας, στον τοπικό τύπο, στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας και στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Ο σύλλογος των καθηγητών

του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου

(Ακολουθούν οι υπογραφές)