BAZAAR 2018

Ένα μεγάλο μπράβο στα μέλη των ΝΕΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ και στις οικογένειές τους απέδειξαν ότι είναι πραγματικοί εθελοντές αφού με μεράκι φιλοτέχνησαν και μας γλύκαναν με τα παγωτά τους στο φιλοζωικό παζάρι !Τα έσοδα διατέθηκαν στον λογαριασμο του κου Ioannis Lekkas για τη στείρωση της 1 απο τις 2 σκυλίτσες του στρατοπεδου που μας επισκεπτόταν στο σχολείο και αγοράστηκαν 3 σακιά τροφή για κουτάβια και 2 για ενήλικα σύνολο 100 κιλα τροφής για τα σκυλιά της Χωματερής (Εθελοντές για τα ζώα Χωματερής Λουτρακίου). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ημερίδα για τον Νίκο Καζαντζάκη.

Πατήστε εδώγια να δείτε σχετική παρουσίαση.

Αποτέλεσμα εικόνας για καζαντζακης εικονες

 

Εκπαιδευτική ανταλλαγή 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου – Gymnasium Hohenbaden

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρώτο μέρος της εκπαιδευτικής ανταλλαγής του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου με το Gymnasium Hohenbaden.

Είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε και φέτος 10 μαθητές και τους δύο εκπαιδευτικούς τους, τον κ. Christof Höfele και τον κ. Reinhard Bode από 14 έως 21 Μαρτίου στην Κόρινθο.
Το πρόγραμμα φιλοξενίας ήταν πολύ κουραστικό, έως εξαντλητικό θα έλεγα, καθώς περιελάμβανε μαθήματα καθημερινά περιηγήσεις και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε Κορινθία (Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, Αρχαία Κόρινθος, Ακροκόρινθος, Διώρυγα, Αρχαία Νεμέα, Στυμφαλία, Ηραίο Περαχώρας, Γραμμή του Χρόνου, Δίολκος), Αργολίδα (Μυκήνες, Ναύπλιο, Παλαμήδι, Επίδαυρος) και Αθήνα (Ακρόπολης, Μουσείο Ακρόπολης, Μοναστηράκι, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο).

Μοναδικές ήταν και οι στιγμές έζησαν οι μαθητές των δύο σχολείων στο Ηραίο της Περαχώρας απαγγέλοντας τον «Ορφικό Ύμνο της θεάς Ήρας» σε Αρχαία Ελληνικά και Νέα Ελληνικά από τους Έλληνες μαθητές και σε Αρχαία Ελληνικά και Γερμανικά από τους Γερμανούς μαθητές, οι οποίοι μαθαίνουν την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα στο σχολείο τους.

Στο μικρό αυτό διάστημα οι μαθητές και των δύο σχολείων δέθηκαν μεταξύ τους, έζησαν αξέχαστες εμπειρίες και έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Reinhard Bode για τις εξαιρετικές ξεναγήσεις που προσέφερε στα παιδιά μας!

Όλοι ανυπομονούμε να ξαναβρεθούμε αρχές Μαΐου στο Baden-Baden!

 


Εκδήλωση του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου για τον Ν. Καζαντζάκη

Πατήστε εδώγια να δείτε την παρουσίαση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

2018: ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ  &  ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

 Το 2018  ορίστηκε από την Ε.Ε. ως «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

 Το 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ,  το αφιερώνει  στο Νίκο Καζαντζάκη με αφορμή τα 60  χρόνια από το θάνατο του  και  τα  30 χρόνια  από την ίδρυση της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) στη Γενεύη  και  διοργανώνει  εκδήλωση με ομιλητές  προσκεκλημένους από την Ελβετία, τον Πρόεδρο & Ιδρυτή της ΔΕΦΝΚ κ. Στασινάκη Γιώργο και την Πρόεδρο του Ελβετικού Τμήματος της ΔΕΦΝΚ  κ. Rozmi Pahlisch – Τζάνου.

Στην εκδήλωση συμμετέχει το 4ο Λύκειο Κορίνθου και  το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κορίνθου, ενώ η όλη εκδήλωση  πραγματοποιείται  με την συμπαράσταση και ευγενική χορηγία του ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ καθώς και με την αρωγή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου.

 Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι.

Εκ της Διευθύνσεως του 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


“ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΓΛΥΠΤΑ του ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ: Τό 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ έδειξε το δρόμο”:

http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/118322


Επετειακή εκδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου


Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε φωτογραφίες από τη σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου 2017:

Δείτε το στο slideshare.net

Στο πλαίσιο των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων για την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού οι μαθητές της Α΄ και της Β΄ τάξης του σχολείου μας δημιούργησαν μια παρουσίαση με συνθήματα υπέρ του αθλητισμού:

4h_HSA