2gymkonews

Το ιστολόγιο της Σχολικής Εφημερίδας του 2ου Γυμνασίου Κω

Πάσχα 2011; Ε;

Απρ 201114

Τι έκανε λέει; Πάσχα 2011; Τι λέτε οεο! Φέτος δεν θα αναστηθεί ο Πανάγαθος! Είναι υπέρογκο το κόστος της μεταφοράς του φωτός, οπότε για φέτος είπαμε να το αναβάλουμε…Ανέβηκαν και οι τιμές του πετρελαίου…!!! Αυτά είναι τα άσχημα νέα… Τα δε ευχάριστα βέβαια είναι ότι μίλησε ο υπουργός οικονομικών με τον ίδιο το Θεό και κατέληξαν σε έναν διακανονισμό σύμφωνα με τον οποίο μας συγχωρεί ο Πανάγαθος!!!  Ε, βέβαια! Τι να κάνει κι αυτός. Δείχνει υπομονή και κατανόηση, ότι πάνω κάτω κάνουμε και όλοι εμείς οι Έλληνες πολίτες που ανεχόμαστε όσα συμβαίνουν καθημερινά στη χώρα μας και ουσιαστικά καταστρέφουν το μέλλον όλων μας.

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το γεγονός! Πραγματικά είναι δύσκολο να κατανοηθεί πλήρως η ψυχολογία του Έλληνα. Από την μια πλευρά όλοι, από stars και δημοσιογράφους μέχρι απλούς υπαλλήλους και εργάτες, επισημαίνουν όλες τις μειώσεις που έχει υποστεί και θα υποστεί το ήδη πενιχρό εισόδημά τους, αλλά από την άλλη δεν κάνουν κάτι για αυτό. Όλοι έχουν αποκτήσει master στα λόγια αλλά από πράξεις όλοι συμπεριφέρονται σαν να είναι κάτι το φυσιολογικό, κάτι το αναμενόμενο. Γιατί άραγε; Γιατί κάθονται στα σπίτια τους μπροστά από τις τηλεοράσεις που συνεχώς μας ανακοινώνουν τα “νέα μέτρα” όπως το λανσάρουν, αντί να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν, να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους και να αποδείξουν ότι ως λαός έχουμε και εμείς μια άποψη και φυσικά κάποια όρια!!

Η κατάσταση κάθε μέρα πλησιάζει όλο και περισσότερο το απροχώρητο, αν κατ’ εμένα έχει ήδη φτάσει εκεί. Καθημερινά νέοι άνθρωποι γεμάτοι όρεξη για δουλειά, έχοντας αναρίθμητα προσόντα, βγαίνουν από τα Πανεπιστήμια και αναζητούν το αυτονόητο που είναι η εργασία. Το μόνο πράγμα που εισπράττουν είναι απογοήτευση, αφού ανακαλύπτουν ότι δεν υπάρχει χώρος για αυτούς, και ενίοτε νιώθουν και λίγη ντροπή για τη χώρα τους. Ωραία πράγματα! Αυτός είναι όμως ο στόχος; Να νιώθεις ντροπή για τη χώρα που σε μεγάλωσε; Για τη χώρα που σου χάρισε τις καλύτερες στιγμές της ζωής σου; Που σε έκανε άνθρωπο; Αυτή είναι η λύση; Να εγκαταλείψουμε όλοι μας τη χώρα και να αφήσουμε 300 αμανάτους να αλωνίζουν ελεύθεροι; Δε νομίζω.  Είναι υποχρέωσή μας να μείνουμε και να κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας προκειμένου να υπερασπιστούμε τις ζωές μας, το μέλλον μας και το μέλλον των επόμενων! Ως πότε η Ελλάδα θα είναι έρμαιο στα χέρια της Ε.Ε. και ορισμένων ορισμένων (ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε)  που το μόνο που θέλουν είναι να βγάλουν λεφτά εκμεταλλευόμενοι ανθρώπους, λαούς, μέχρι και κράτη ολόκληρα! Και που θα τα βγάλουν δηλαδή, τι θα τα κάνουν; Δεν μπορούν να αγοράσουν τα πάντα και το ξέρουν κατά βάθος, απλά έχουν μάθει να ζουν μεταφράζοντας τα πάντα σε αριθμούς. Δεν ξέρω αν φταίει η κακή σχέση μου με τα μαθηματικά, αλλά για εμένα αυτό είναι κατακριτέο και σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του ανθρώπου… Η οικονομία φτιάχτηκε για να χρησιμοποιείται και κατέληξε να χρησιμοποιεί. Αυτό μόνο “το ανώτερο θηλαστικό” μπορεί να το κάνει, γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι “ανώτερο”. Μάλλον κατώτερο θα έλεγα όταν συμπεριφέρεται έτσι…!!

Μέσα λοιπόν στα πλαίσια της υπομονής και της κατανόησης που καλούμαστε να επιδείξουμε….πρέπει να κάνουμε και Πάσχα! Πως όμως;; Με τα «κέφια» που έχουμε ή με τα λεφτά που δεν έχουμε;;; Για αυτό λοιπόν, έχουμε συμβουλές και για το Πάσχα! (όπως άλλωστε είχαμε και για τα Χριστούγεννα!!) J

1) Καταρχήν τα ‘παμε τα συμφωνήσαμε! Φως δεν θα δούμε φέτος. Όποιος θέλει Ανάσταση στο σπίτι του! Δεν θα πλουτίσουν οι Άραβες για να κάνετε εσείς Ανάσταση! Τα μεταφορικά είναι πολλά και το πετρέλαιο ασύμφορο! Πάρτε έναν αναπτήρα 30 cent απ’ το περίπτερο, πείτε μια προσευχή στα γρήγορα και ανάψτε ότι κεράκια έχετε στο σαλόνι! Άντε! Μου θέλετε και Ανάσταση υπερπαραγωγή!!!

2) Κατσικάκι;;; Ξεχάστε το! Ένα κοτόπουλο στο φούρνο και να λέτε και ευχαριστώ! Και αν θέλετε να το αναλύσουμε το θέμα, και που ψήνετε ολόκληρο το κατσικάκι στη σούβλα τι καταλαβαίνετε;; Χρειάζεται ψήσιμο από το πρωί που θα ξυπνήσετε μέχρι το μεσημέρι και αν! Πολλές φορές δε, καλό απόγευμα! Τρώμε το κατσικάκι για βραδινό…. Δεύτερον, δεν το τρώμε ποτέ όλο!!!!!!!!! Σπατάλη! Δεν το συζητώ!!!! Ενώ το κοτοπουλάκι, θα ψηθεί ωραία ωραία στο φούρνο (ούτε κάρβουνα θέλει (extra έξοδα) ούτε ιδιαίτερη μεταχείριση! Ψήνεται μόνο του στο αερόθερμο στους 175!!!). Επιπλέον, θα εξαφανιστεί ολόκληρο και δεν θα χρειαστεί και 10 ώρες συμμάζεμα η κουζίνα και η αυλή σας!!

3)Δώρα; Ρίχνετε τον προϋπολογισμό ρε παιδιά!! Δεν είναι δυνατόν;;;  Μιλάμε για κρίση και σκέφτεστε τη λέξη δώρο; Αλλά ΟΚ. Αφού το θέλετε, έχω μερικές προτάσεις να κάνω! α) Ένα ωραιότατο δώρο θα ήταν οι ευχές! Και φυσικά όχι πασχαλινές κάρτες και όχι μηνύματα στο κινητό! Κοστίζουν. Θα πάτε να ευχηθείτε αυτοπροσώπως και εννοείται χωρίς το αυτοκίνητο! Τιμή πετρελαίου: πάνω από 100 δολάρια το βαρέλι, μην τα ξαναλέμε! β) Ένα επίσης πολύ καλό δώρο θα ήταν η αγάπη σας! Δεν κοστίζει, και δεν φορολογείται (ακόμα! μη χαίρεστε!) και γ) Αντί για λαμπάδα μπορείτε κάλλιστα να κάνετε δώρα στα βαφτιστήρια σας κεράκια ρεσό! Τα βρίσκετε και σε οικονομική συσκευασία στα super market!!!! 😉

4) Τελευταία συμβουλή για το φετινό Πάσχα, είναι να μην μαθευτεί το γεγονός ότι έχετε ψητό κοτόπουλο στο σπίτι (γιατί είπαμε, κατσικάκι γιοκ!), για τον απλούστατο λόγο ότι θα έρθει η γνωστή μας ΤΡΟΙΚΑ για “επίσκεψη” και θα το εξαφανίσει και αυτό! Με το ίδιο κόλπο όπως εξαφάνισε και τους μισθούς σας! Θα σας πει το γνωστό “Είστε σε καλό δρόμο, αλλά έχετε ακόμα πολλά μπροστά σας”, στη συνέχεια θα σας πουν ότι έχουν συνεννοηθεί με την υπάρχουσα ηγεσία να δέχονται τα λεφτά και σε είδος και επειδή είμαστε και Έλληνες μέσα στο γενικό κλίμα “Για την Ελλάδα ρε γαμώτο” (τα παράπονά σας γραπτώς στην Πατουλίδου για την έκφραση) θα το κάνουμε και αυτό! Αλλά είπαμε! Έλεος! Όχι και το κοτόπουλο! Μας πήραν όλα τα υπόλοιπα, ένα κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες είναι δικαίωμα βρε αδερφέ!

Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας να περάσετε ευχάριστα στις διακοπές σας, ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπάν και να κάνετε μια προσπάθεια να μην σκεφτείτε τα προβλήματα. Δεν είναι βέβαια εύκολο όταν σε βομβαρδίζουν οι ειδήσεις από παντού, αλλά η λέξη διακοπές αυτό σημαίνει. Διακόπτεις την καθημερινότητά σου, για να κάνεις κάτι διαφορετικό! Καλά να περάσετε λοιπόν, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! Και αν υπάρχει Θεός….”Έχει ο Θεός”  (βέβαια ο μπαμπάς μου εδώ απαντάει “Ο Θεός έχει, σε εμάς δεν τα δίνει…”, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα!!). Ίσως μας λυπηθεί ο Πανάγαθος και βάλει το χεράκι του, αν και εδώ που τα λέμε, μεταξύ μας είμαστε. Και ο Θεός ο ίδιος να κατέβει…δεν υπάρχει περίπτωση! Μη λέμε…! Δεν ξεχρεώνουμε με την καμία! Δεν είμαστε τέτοιοι άνθρωποι J Καλές διακοπές λοιπόν σε όλους λοιπόν και καλό κουράγιο για όσα πρόκειται να ‘ρθουν!!

από κάτω από: Γενικά| | 1 Σχόλιο »    
Ένα Σχόλιο στο άρθρο

“Πάσχα 2011; Ε;”

  1. 15 Απριλίου, 2011 στις 21:38       ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ Έγραψε:

    Πες τα ρε Ανθούλα, ποιός ακούει όμως; Καλό Πάσχα και καλά κουράγια σε όλους μας. Χαμόγελάτεεεεεε


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απρίλιος 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Γράψτε κάτι…

Όποιος καθηγητής ή μαθητής του σχολείου θέλει, μπορεί να δημοσιεύσει κάποιο άρθρο, δικό του ή άλλου (με αναφορά στη πηγή), στέλνοντάς το στο e-mail: 2gymkonews@sch.gr

Θέλετε να καταγγείλετε παράνομο υλικό που βρίσκεται στο Internet;

SafeLine.gr

Online έκδοση της σχολικής εφημερίδας του 2ου Γυμνασίου Κω. Η σχολική εφημερίδα του σχολείου μας δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής της Γ΄ Γυμνασίου. Δημοσιεύονται κυρίως άρθρα σχετικά με το σχολείο μας και την Κω. Μπορούν να δημοσιεύσουν άρθρα όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου. Εκτός από την online έκδοση θα κυκλοφορεί κατα διαστήματα και έντυπη έκδοση. Το e-mail επικοινωνίας είναι το  2gymkonews@sch.gr. 

Ανακυκλώστε τα βιβλία σας

recycle_poster_b.jpg


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων