2gymkonews

Το ιστολόγιο της Σχολικής Εφημερίδας του 2ου Γυμνασίου Κω

Χριστούγεννα, Κρίση, Κρίση, Χριστούγεννα….

Δεκ 201015

“Ο Ιωσήφ πρέπει να πληρώσει περαίωση, η Φάτνη να τακτοποιηθεί ως ημιυπαίθριος , η Παναγία δεν παίρνει επίδομα τοκετού, οι άγγελοι δεν πετάνε λόγω απεργίας, οι 3 μάγοι φοβούνται ότι θα απελαθούν ως λαθρομετανάστες, τα βόδια καλοριφέρ περιμένουν να διευκρινίσει η Μπιρμπίλη τι θα γίνει με τα φωτοβολταϊκά, η γέννηση για φέτος ματαιώνεται…..Χριστούγεννα του χρόνου και αν…!!!!!”

Δυστυχώς ή ευτυχώς, μάλλον δεν θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα φέτος, μιας που οι όροι του μνημονίου και όλες αυτές οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, δεν αφήνουν και πολύ χώρο για πολυτέλειες….(διότι και οι γιορτές πολυτέλεια θα καταντήσουν)(αν δεν έχουν ήδη καταντήσει…)

Παρ’ όλα αυτά, ομολογουμένως, ο καιρός είναι με το μέρος μας (για φέτος τουλάχιστον) καθώς δείχνει κατανόηση και μας χαρίζει τις πιο ζεστές μέρες του για να γλιτώσουμε τουλάχιστον τα έξοδα του πετρελαίου…(αν και τώρα τελευταία μας τα χαλάει λιγάκι….) Είναι και αυτό κάτι όσο να πεις!
Η κατάσταση δυστυχώς για όλους μας προβλέπεται να είναι αρκετά δύσκολη και κατά μέλλον πλευρά, αφού ο πρωθυπουργός μας δήλωσε πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για το 2010, μην ξεκαθαρίζοντας όμως το τι πρόκειται να συμβεί το 2011, μιας που για το 10 δεν έμεινε κάτι παραπάνω από 15 ημέρες!

Είναι ίσως η πρώτη χρονιά μετά από μια σειρά ετών, που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν την αλλαγή του χρόνου σαν κάτι το τρομακτικό, το δυσοίωνο, το ανεπιθύμητο, αλλά ταυτόχρονα και κάτι το αναπόφευκτο. Όλοι ετοιμάζονται να υποδεχτούν το νέο χρόνο χωρίς ελπίδα, πράγμα που ομολογουμένως είναι από τα χειρότερα που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο. Να χάσει την ελπίδα του για το μέλλον. Να τα παρατάει. Να αναρωτιέται καθημερινά γιατί αγωνίζεται και παράγει, αφού δεν υπάρχει ούτε δείγμα φωτός σε ένα τούνελ που συνεχώς μακραίνει, κάνοντας το επονομαζόμενο «καλύτερο αύριο» για το οποίο όλοι αγωνιζόμαστε, να μοιάζει με παιδικό όνειρο που δεν πραγματοποιείται.

Αλλά παρά τα γεγονότα δεν πρέπει να απογοητευόμαστε! Είναι που είναι από μόνη της η κατάσταση τραγική, ας μην το κάνουμε χειρότερο. Δεν πρέπει να χάνουμε το κέφι και το χιούμορ μας εξαιτίας των ανάξιων χειρισμών ορισμένων καταστάσεων από μερικούς ανθρώπους σε αυτή τη χώρα…(Ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε! Μέρες που είναι…Ντροπή!!!)

Άλλωστε όπως πολύ σοφά έχουν πει, «Χαμογέλα! Κάνει τους άλλους να ανησυχούν!!». Δεν υπάρχει καλύτερο φάρμακο από το χαμόγελο και την καλή διάθεση! Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπισθούν όλες οι δυσκολίες και τα προβλήματα. ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΙΑ! (Όχι της Amita, η άλλη…).

Και να δώσουμε και μερικές συμβουλές, διότι δεν είναι δυνατόν ρε παιδιά! Πρέπει επιτέλους να προσαρμοστείτε στα νέα μέτρα λιτότητας!!

  • Πρώτον, ποιός σας είπε να οδηγείτε αυτοκίνητα;;; Μια χαρά είναι και τα ποδηλατάκια! Οικολογικά και Οικονομικά! Ίσα να καίμε πετρέλαιο;;
  • Δεύτερον, τι είπες;;; Δώρα Χριστουγέννων;;; Δεν είπαμε ότι δεν βρίζουμε;;; Τι να το κάνεις καλέ;; Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που έχει πάρει καθαρά εμπορικές διαστάσεις! Καιρός να πάμε πίσω στην εποχή του Χριστού! Και επειδή για χρυσάφι δεν το κόβω, βολευτείτε με το λιβάνι και τα σμύρνα!
  • Και τρίτον, ε ελάτε τώρα πείτε την αλήθεια. Είναι εποχές για εκδρομές και για εξόδους;;; Που να πάτε καλέ Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα;;; Καθίστε στο σπιτάκι σας να δείτε καμιά ξανθιά στην τηλεόραση, κανέναν Πετρίδη να γελάσετε λίγο! Άντε μπας και μάθετε και «τα στοιχειώδης πράγματα!!» (από Next top Model η ατακα) Μου θέλετε Ρέμο και Σφακιανάκη! Άντε μπράβο! Μνημόνιο! Συμμορφωθείτε επιτέλους! Έλεος!

Και τώρα ναι! Είναι η στιγμή που αποφάσισα να σοβαρευτώ (όσο γίνεται….μην έχουμε και πολλές απαιτήσεις…!!). Ετοιμαστείτε λοιπόν όλοι, με την καλύτερή διάθεσή σας! Άλλωστε ο χρόνος μετρά αντίστροφα και είναι με το μέρος μας. Μετρείστε λοιπόν τις ημέρες για τις διακοπές σας και ασχοληθείτε με τις Χριστουγενιάτικες δραστηριότητες, όπως το στόλισμα του σπιτιού, τα κουλουράκια, τους κουραμπιέδες και αφήστε τον Στρος Καν και την Τρόϊκα να κουρεύονται!!!! Άλλωστε δεν υπάρχει κάτι καλύτερο να κάνουμε για την περίπτωσή τους!

Εύχομαι ο νέος χρόνος να χαρίσει σε όλους, χαρά, υγεία, ευτυχία και φυσικά πολύ υπομονή για όσα πρόκειται να έρθουν. Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δεκέμβριος 2010
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Γράψτε κάτι…

Όποιος καθηγητής ή μαθητής του σχολείου θέλει, μπορεί να δημοσιεύσει κάποιο άρθρο, δικό του ή άλλου (με αναφορά στη πηγή), στέλνοντάς το στο e-mail: 2gymkonews@sch.gr

Θέλετε να καταγγείλετε παράνομο υλικό που βρίσκεται στο Internet;

SafeLine.gr

Online έκδοση της σχολικής εφημερίδας του 2ου Γυμνασίου Κω. Η σχολική εφημερίδα του σχολείου μας δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής της Γ΄ Γυμνασίου. Δημοσιεύονται κυρίως άρθρα σχετικά με το σχολείο μας και την Κω. Μπορούν να δημοσιεύσουν άρθρα όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου. Εκτός από την online έκδοση θα κυκλοφορεί κατα διαστήματα και έντυπη έκδοση. Το e-mail επικοινωνίας είναι το  2gymkonews@sch.gr. 

Ανακυκλώστε τα βιβλία σας

recycle_poster_b.jpg


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων