2gymkonews

Το ιστολόγιο της Σχολικής Εφημερίδας του 2ου Γυμνασίου Κω

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Ιαν 201018

Το τμήμα μας πραγματοποίησε την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου μια επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο της Κω, με αφορμή τη διδασκαλία ενός κειμένου στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας το «Να ΄ σαι καλά δάσκαλε» του Γιώργου Ιωάννου. Με την φιλόλογο μας κ. Καλύβα επισκεφτήκαμε το Λαογραφικό Μουσείο.

Είναι ένα παραδοσιακό σπίτι που περιέχει αντικείμενα της συλλογής της κ. Κουτσουράδη. Αντικείμενα του χθες, αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της Κω στις αγροτικές και οικιακές εργασίες τους.

Η κ. Κουτσουράδη κάνει κάτι πολύ σημαντικό γιατί διατηρεί τον λαϊκό πολιτισμό της Κω.

Εντυπωσιασμένοι καταγράψαμε τις γνώμες μας, χαιρετήσαμε, ευχαριστήσαμε την κ. Κουτσουράδη για την ξενάγησή και επιστρέψαμε στο σχολείο.

Πήραμε μια γεύση από τον λαϊκό πολιτισμό που τόσο αγαπούσε ο δάσκαλος του Γιώργου Ιωάννου στο σχετικό μάθημα. Ευχόμαστε να πραγματοποιηθεί αυτό που μας είπε αποχαιρετώντας η κ. Κουτσουράδη: η δημιουργία ενός μεγαλύτερου μουσείου, είναι θέμα μηνών.

Περιμένουμε λοιπόν την επόμενη επίσκεψη μας στο καινούργιο μουσείο.

Για την εφημερίδα του 2ου Γυμνασίου Κω

Το τμήμα Β1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ιανουάριος 2010
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Γράψτε κάτι…

Όποιος καθηγητής ή μαθητής του σχολείου θέλει, μπορεί να δημοσιεύσει κάποιο άρθρο, δικό του ή άλλου (με αναφορά στη πηγή), στέλνοντάς το στο e-mail: 2gymkonews@sch.gr

Θέλετε να καταγγείλετε παράνομο υλικό που βρίσκεται στο Internet;

SafeLine.gr

Online έκδοση της σχολικής εφημερίδας του 2ου Γυμνασίου Κω. Η σχολική εφημερίδα του σχολείου μας δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής της Γ΄ Γυμνασίου. Δημοσιεύονται κυρίως άρθρα σχετικά με το σχολείο μας και την Κω. Μπορούν να δημοσιεύσουν άρθρα όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου. Εκτός από την online έκδοση θα κυκλοφορεί κατα διαστήματα και έντυπη έκδοση. Το e-mail επικοινωνίας είναι το  2gymkonews@sch.gr. 

Ανακυκλώστε τα βιβλία σας

recycle_poster_b.jpg


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων