2gymkonews

Το ιστολόγιο της Σχολικής Εφημερίδας του 2ου Γυμνασίου Κω

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 36 χρόνια μετά ΖΕΙ “ΤΟ ΠΙΟ ΒΙΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ…”

Νοέ 200919

Μια δυναμική εκδήλωση στο 2ο Γυμνάσιο

 

banksy.gif

 Η πρόσκληση ήρθε από τη Δ/ντρια του 2ου Γυμνασίου κ. Μπέττα, για την Τρίτη το πρωί. Με υποδέχτηκαν έξω από το γραφείο των καθηγητών και με οδήγησαν στο χώρο του κλειστού Γυμναστηρίου, όπου θα γινόταν η εκδήλωση για το Πολυτεχνείο.

Η πρώτη σκέψη μου, από την πρόσκληση κιόλας, ήταν ότι θα επρόκειτο για μια συνηθισμένη επετειακή σχολική γιορτή για τη 17η Νοέμβρη, όπως την έζησα και ως μαθητής.

Όμως, γρήγορα – ευτυχώς – διαψεύστηκα, με το που μπήκα στο χώρο. Κάτι μου έλεγε πως θα δω κάτι διαφορετικό. Η αρχή φάνηκε από το πρωτότυπο πρόγραμμα, το οποίο περιείχε την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (10/12/1948). Σε χρόνο ρεκόρ, τα παιδιά, αλλά και οι υπεύθυνοι καθηγητές τους, είχαν πάρει θέση και περίμεναν τους συναδέλφους τους. Η χορωδία, οι αφηγητές, οι μουσικοί, αλλά και οι τραγουδιστές, ήταν σε παράταξη, έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Σιγά-σιγά ξετύλιξαν τις στιγμές προ της εξεγέρσεως του Πολυτεχνείου, μέσα από τραγούδια, βίντεο που παρουσίαζαν εικόνες από την εποχή εκείνη, αλλά και από σύγχρονες εξεγέρσεις, έως και το θάνατο του 16χρόνου Αλέξη, ενώ περνούσαν σε καρέ, τα ονόματα, όλων όσων έδωσαν τη μάχη κατά της Χούντας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο, αλλά και με… πολλά “γκάζια” – όπως άρμοζε σε μια τέτοια εκδήλωση τιμής στο αγωνιστικό Κίνημα – από τον κ. Φιοραβάντη και τους μαθητές, που συμπαρέσυραν όλο το κοινό στους ρυθμούς του τραγουδιού, που χειροκροτούσε τα παιδιά και τους καθηγητές τους.

Ευχαριστίες, προς όλους τους παρευρισκόμενους, αλλά και όλους τους συντελεστές, απηύθυνε η κ. Μπέττα, η οποία υποστήριξε ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι διαρκής, καλώντας τους μαθητές να αγωνιστούν για τη διατήρησή της, ενώ δήλωσε πως με τέτοιες εκδηλώσεις, αποδεικνύεται ότι το σχολείο είναι ανοικτό.

Αυτό που απέδειξαν οι μαθητές, αλλά και οι καθηγητές τους, σ’ όλους εμάς που χαρήκαμε τη συγκεκριμένη εκδήλωση είναι ότι, “το πιο βίαιο πράγμα, είναι να μην κάνεις τίποτα”.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΧΟΡΩΔΙΑ: Στέλλα Βαρθακούρη, Μαρία Γκιώνη, Νόρα Εξαρχοπούλου, Κατερίνα Ζουμπουλίκου, Θέμις Καβουκλή, Κατερίνα Καρακατσιώνη, Σεβαστή Κοτσάνη, Χριστίνα Μισομικέ, Ζωή Μπόλντ, Ματίλντα Μυρτολάρη, Θάλεια Μωύσογλου, Ράλια Ναίσκε, Νίκη Νάτσιου, Βάνια Σταμάτη, Ορνέλα Τσακάκη, Ειρήνη-Άνοιξη Χαρτοφίλη, Στεργία Χατζηπαυλή, Πετρούλα Χατζηστέργου, Αρετή Χόνδρου.

ΑΦΗΓΗΤΕΣ: Κατερίνα Καρακατσιώνη, Νίκος Νικολάου

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Ελευθερία Έψιμου, Γρηγόρης Ματσούρης, Ινώ Πικιώνη

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Γιώργος Μάργης, Βασίλης Σιδέρης, Δημήτρης Χατζησταύρος (ηλεκτρική κιθάρα), Νικήτας Κατσαΐτης (κλασσική κιθάρα), Ανθούλα Γεωργιάδη (ακουστική κιθάρα), Μάργης Στέφανος (τύμπανα), Σπύρος Κούτρας, Αντώνης Λεβέντης (μπουζούκι)

ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Γιάννης Βαρκάς (πλήκτρα), Χάρης Χαραλαμπόπουλος (μπάσο)

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: Γ. Ιωσηφίδης, Χρ. Μαυρακάκη, Κ. Φιοραβάντης.

ΣΚΗΝΙΚΑ: Χρυσή Τσιούρη

ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ: Μ. Δραμουντανής

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΦΡΑΦΙΕΣ:

dsc00899.JPG

 

 

dsc00902.JPG

 

 

dsc00907.JPG

 

 

dsc00909.JPG

 

 

(Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ, Ανέβηκε από Γ.Ι.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Νοέμβριος 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Γράψτε κάτι…

Όποιος καθηγητής ή μαθητής του σχολείου θέλει, μπορεί να δημοσιεύσει κάποιο άρθρο, δικό του ή άλλου (με αναφορά στη πηγή), στέλνοντάς το στο e-mail: 2gymkonews@sch.gr

Θέλετε να καταγγείλετε παράνομο υλικό που βρίσκεται στο Internet;

SafeLine.gr

Online έκδοση της σχολικής εφημερίδας του 2ου Γυμνασίου Κω. Η σχολική εφημερίδα του σχολείου μας δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής της Γ΄ Γυμνασίου. Δημοσιεύονται κυρίως άρθρα σχετικά με το σχολείο μας και την Κω. Μπορούν να δημοσιεύσουν άρθρα όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου. Εκτός από την online έκδοση θα κυκλοφορεί κατα διαστήματα και έντυπη έκδοση. Το e-mail επικοινωνίας είναι το  2gymkonews@sch.gr. 

Ανακυκλώστε τα βιβλία σας

recycle_poster_b.jpg


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων