2gymkonews

Το ιστολόγιο της Σχολικής Εφημερίδας του 2ου Γυμνασίου Κω

Πως ομόρφυνε το σχολείο μας…

Ιούν 20111

Εργασίες μαθητών της Γ γυμνασίου στο μάθημα της Πληροφορικής

Μάι 201120
Δείτε το στο slideshare.net
Δείτε το στο slideshare.net
Δείτε το στο slideshare.net

Ο Κανάκης, ο Eminem, και τα κορίτσια του Γ2 του σχολείου μας για την Ενδοσχολική Βια

Μάι 201115

Τρεις μαθήτριες του Γ2 (Νίκη Νάτσιου, Μαριλένα Μπράχο, Πόπη Μαρκάκη) με αφορμή την εργασία του τρίτου τριμήνου στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής διάλεξαν να ασχοληθούν με ένα πολύ δύσκολο αλλά σημαντικό θέμα, την Ενδοσχολική βία. Γι’ αυτό σήμερα δημοσίευουμε τα βίντεο που βρήκαν τα κορίτσια στο Ίντερνετ (ένα διαφημιστικό του Αντώνη Κανάκη που προτρέπει τα παιδιά να μην σιωπούν όταν είναι θύματα ή μάρτυρες περιστατικών βίας και ένα videoclip του Eminem που έχει πολλές αναφορές στο θέμα), το κείμενο που έγραψαν και την παρουσίαση που έφτιαξαν. Μπράβο κορίτσια!!

Σε αυτό το τρίμηνο στο μάθημα της πληροφορικής η ομάδα μ και εγώ ασχοληθήκαμε με ένα από  τα σημαντικότερα θέματα! Την ενδοσχολική βία.

Καβγάδες, ξύλο, εκβιασµοί «αν µιλήσεις, τέλειωσες», ένοχη σιωπή µιας ολόκληρης κοινότητας, της σχολικής, Ένα πρόβληµα που άλλοι το γνωρίζουν και άλλοι το υποψιάζονται, οι περισσότεροι αρνούνται να το δουν γιατί προτιµούν την ανακουφιστική µυθολογία για τις «αγγελικές» κοινωνίες των σχολικών προαυλίων.

Δείτε το στο slideshare.net

Από πού προέρχεται αυτός ο θυμός?

•Από την οικογένεια

•Από τις παρέες

Το ερώτημα είναι «γιατί» . Γιατί  να εκβιάζουν  τους άλλους που ίσως να είναι διαφορετικοί   από το υπόλοιπο σύνολο. Πολλοί λένε πως το κάνουν για να νιώσουν οι ίδιοι  ανωτερότητα, αυτοπεποίθηση . Επιστήμονες υποστηρίζουν πως  « οι νταήδες» με το να μειώνουν τους άλλους  θέλουν απλώς να καλύψουν ένα  ελάττωμα ή μια αδυναμία τους! Μερικοί όμως απλώς θέλουν να τραβήξουν την προσοχή των άλλων, άλλοι μπορεί να προέρχονται από οικογένειες που είναι συνέχεια  θυμωμένοι  και φωνάζουν  οπότε τα ίδια τα παιδιά νομίζουν πώς αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος να λύσει τα προβλήματα  του. Και άλλες φορές από τις παρέες. Μπορεί να σε επηρεάσουν αρνητικά, να σε βάζουν να κάνεις πράγματα που ούτε ο ίδιος δεν φανταζόσουν.

Radio Kos Party!!

Μάι 20117

Εδώ και χρόνια όλοι ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να ακούμε μουσική να κάνουμε εργασίες για το σχολείο μας και να μιλάμε με τους φίλους μας. Αυτό μέχρι τώρα δεν ήταν εφικτό. Κάθε λεπτό σταματούσαμε για να αλλάξουμε τραγούδι και τα σχετικά. Λοιπόν τώρα ξεχάστε τα όλα αυτά!! Ήρθε το Radio Kos Party!! Ένας ραδιοφωνικός σταθμός φτιαγμένος από παιδιά του σχολείου μας μόλις έφτασε!! Ο Στάθης Χρύσης και ο Αντρέας Χόντρος οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί κάνουν εκπομπές, συζητήσεις και διαγωνισμούς τραγουδιών καθημερινά..!!! Επισκεφτείτε το site τους και δεν θα χάσετε…!!

Ένα ωραίο τραγουδάκι… (χιτάκι για το καλοκαίρι)

Μάι 20114

Οι πνευματικοί άνθρωποι (Ρασούλης, Παπάζογλου, ο καλός μας άνθρωπος) δεν άντεξαν την κατάντια της Ελλαδίτσας μας και αποφάσισαν να αποδράσουν και να την κάνουν για τον πάνω κόσμο με αποτέλεσμα να μας αφήσουν φτωχότερους απ΄ ότι θα μας αφήσει η τρόικα. Για να ξεχαστούμε έστω και λίγο προτείνω αυτό το τραγουδάκι, να μας συντροφέψει μέχρι το καλοκαίρι. Καλό κουράγιο σε όλους και καλή επιτυχία στις έξετάσεις…

Τσουρέκι 24 μέτρων στο Ναύπλιο!

Απρ 201122

Τσουρέκι 24 μέτρων στο Ναύπλιο!

Το Ινστιτούτο Γαστρονομίας σε συνεργασία με τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ναυπλίου, που φέτος γιορτάζει σαράντα χρόνια προσφοράς στον κλάδο του τουρισμού, έδωσε άλλη… γεύση στη γοητευτική πόλη του νομού Αργολίδας με τη γιορτή «Γεύσεις Μεγάλης Εβδομάδας στο Ναύπλιο» και την παρασκευή ενός τσουρεκιού 24 μέτρων!

Οι δύο φορείς συνεργάστηκαν με κοινό στόχο την προώθηση της γαστρονομίας για τη βελτιστοποίηση του πελοποννησιακού τουριστικού προϊόντος και οργάνωσαν μια γιορτή που ευχαρίστησε και γλύκανε όλους όσοι παρευρέθηκαν.

Τριάντα έξι σπουδαστές μαγειρικής, υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση του αρχιμάγειρα και προέδρου του Ινστιτούτου Γαστρονομίας Βασίλη Ρουμπάκου, παρασκεύασαν ένα τσουρέκι μήκους 24 μέτρων, το οποίο τοποθέτησαν ενιαίο σε μια λαμαρίνα και ψήθηκε σε ενιαίο συναρμολογούμενο φούρνο μήκους 25 μέτρων!

Μάλιστα την ώρα που η κεντρική αυτή δράση βρισκόταν σε εξέλιξη, πραγματοποιούνταν και μαγειρικός διαγωνισμός με πρώτη ύλη το κατεξοχήν αργολικό προϊόν, την αγκινάρα. Τα πιάτα κρίθηκαν για την εμφάνισή τους, τη γεύση και τη δημιουργικότητα από ειδική επιτροπή, της οποίας προήδρευσε ο αρχιμάγειρας Νίκος Σαράντος, ένας chef που έχει συνδέσει το όνομά του με την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας σε όλον το κόσμο.

Ένας “χαφιές” είναι κρυµµένος στα iPhone και τα iPad σου!

Απρ 201122

Ένας "χαφιές" είναι κρυµµένος στα iPhone και τα iPad σου!

Ενας «χαφιές» είναι κρυµµένος στα iPhone και ταiPad, επιτρέποντας στις ζηλιάρες συζύγους και τους ιδιωτικούς ντετέκτιβ να εντοπίζουν και την παραµικρή κίνηση των κατόχων αυτών των συσκευών: αυτό αποκάλυψαν σε συνέδριο που πραγµατοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο δύο βρετανοί ερευνητές συστηµάτων ασφαλείας, ο Πιτ Ουόρντεν και ο Αλασντερ Αλαν.

Οι συγκεκριµένεςσυσκευέςτης Apple, µε λειτουργικό iOS4, καταγράφουν τις κινήσεις των κατόχων τους και τις αποθηκεύουν σε µυστικά αρχεία. «Το πιο άµεσο πρόβληµαείναι ότι ταδεδοµένα αυτά αποθηκεύονται στη συσκευή σας µε µια µορφή που διαβάζεται εύκολα», τόνισαν οι ερευνητές. Αντίθετα µε υπηρεσίες εντοπισµού της γεωγραφικής θέσης,όπως η Foursquare, οι χρήστες δεν µπορούν εδώ να απενεργοποιήσουν αυτό το σύστηµα. Σε ορισµένες συσκευές, τα δεδοµένα ενδέχεται να έχουν αποθηκευτεί εδώ και έναν χρόνο, αφού η συγκεκριµένη λειτουργία φαίνεται να ξεκίνησε µαζί µε την τέταρτη έκδοση του iOS, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2010.

Οπως είναι φυσικό, κρίσιµαζητήµατα όπως η προστασία της ιδιωτικότητας και των ευαίσθητωνπροσωπικών δεδοµένων των χρηστών επανέρχονται στην επικαιρότητα.

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ Privacy International έστειλε ανοιχτή επιστολή στην Apple µε την οποία ζητά να µάθει ποιος και γιατί δηµιούργησε αυτό το αρχείο, ποιος έχει πρόσβαση σε αυτό, αν η εταιρεία έχει εξασφαλίσει ότι δεν θα πέσει στα χέρια ανεπιθύµητων ατόµων, και κατά πόσον µπορεί κάποιος να το απενεργοποιήσει. «Αλλες εταιρείες έχουν υποστεί κυρώσεις πρόσφατα, και τώρα ήρθε ησειρά της Apple», δήλωσε ο ΕρικΚινγκ, από την Privacy International.

Στο αρχείο καταγράφεται το γεωγραφικό µήκος και το γεωγραφικό πλάτος στο οποίο βρίσκεται ανά πάσα στιγµή η συσκευή, γεγονός που σηµαίνει πως οποιοσδήποτε την κλέψει ή τη δανειστεί µπορεί να «ακολουθήσει» λεπτοµερώς τις κινήσεις του ιδιοκτήτη χρησιµοποιώντας ένα απλό πρόγραµµα. Οι δύο ερευνητές κατέληξαν επίσης στο συµπέρασµα πως τα δεδοµένα του µυστικού αρχείου µεταφέρονται από τη συσκευή σε οποιονδήποτε υπολογιστή συνδεθεί µε αυτήν. «Η Apple επιτρέπει σε όποιον έχειπρόσβαση στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σου να αντλήσει πληροφορίες γιατο πού ακριβώς βρισκόσουν κάθε στιγµή», τόνισε ο Ουόρντεν.

Ο γεωγραφικός εντοπισµός, σύµφωνα µε τους βρετανούς ερευνητές, πραγµατοποιείται µέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, αν και οι συντεταγµένες δεν είναι τόσο ακριβείς όσο µε τα GPS. «Το στοιχείο αυτό θεωρείται από τα πιο ευαίσθητα προσωπικά δεδοµένα – σκεφτείτε µόνο σε ποια µέρη µπορεί να συχνάζει κανείς τη νύχτα», επισηµαίνει στην «Γκάρντιαν» ο Σάιµον Ντέιβις, επίσης από την Privacy Intrnational.

ΘΟΡΥΒΗΜΕΝΟΣ από τις νέες εξελίξεις, ο γερουσιαστήςτων ∆ηµοκρατικών στη Μινεσότα ΑλΦράνκεν έστειλε επιστολή στον διευθύνοντα σύµβουλο της Apple ζητώντας του διευκρινίσειςόσον αφορά τη λειτουργίατου συστήµατος γεωγραφικού εντοπισµού. Η εταιρεία µπορεί πάντως νααπαντήσει ότι για το συγκεκριµένο πρόγραµµα έχει πάρει την «άδεια» των πελατών της: στο τέλος του συµβολαίου χρήσης του προγράµµατος iTunes, που αποτελείται από 15.200 λέξεις, υπάρχει µια παράγραφος 86 λέξεων όπου τονίζεται ότι «ηΑpple και οι συνεργάτες µας µπορούν να συγκεντρώνουν, να χρησιµοποιούν και να µοιράζονται ακριβή στοιχεία εντοπισµού της θέσης της συσκευής σας».

Το make it count στην Ελλάδα

Απρ 201121

Θα γνωρίζετε προφανώς το make it count contest της Element -αν όχι, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο βιντεάκι που ακολουθεί…

Φέτος θα περάσει από την Ελλάδα… Στις 9 Απριλίου θα “φιλοξενηθεί” στο πάρκο της Ηλιούπολης.

Περισσότερα θα έχουμε λίαν συντόμως στο… http://www.platform.gr

Πηγή: http://www.platform.gr

Αντίο Νίκο…

Απρ 201117

Έφυγε και ο Νίκος Παπάζογλου. Όσοι πηγαίνετε στην Νίσυρο σίγουρα θα τον είχατε πετύχει, κάθε καλοκαίρι ήταν στην Νίσυρο, στο καφενείο του Αντρίκου, ένα με τους ντόπιους. Μπορεί να είστε και από τους τυχερούς που τον έχουν ακούσει να τραγουδάει. Κάποιες φορές έκανε και μια στάση στη Κω για φαγητό. Είχε κάνει και την παράγωγή στους δίσκους των Μικρών Περιπλανήσεων το συγκρότημα που είναι το μουσικό καμάρι της Κω. Σπουδαίος άνθρωπος…

Ξεχώρισα ένα μήνυμα από τα δεκάδες που υπάρχουν στα σχόλια κάτω από αυτό το βίντεο στο Youtube. Είναι από ένα παιδί στην ηλικία σας…

δεν τον ηξερα απλως τον ειχα ακουστα…..αλλα μολις ακουσα την φωνη του ανατριχιασα.!!!ειμαι μολις 14…!!καλο ταξιδι και συλλυπητηρια στην οικογενεια του…

Βάρδα στενοχώρια….

μακάρι να μπορούσαμε να το πούμε…

…Τα λόγια είναι περιττά!!!

Απρ 201117

…Τα λόγια είναι περιττά!!!

από κάτω από: Γενικά | 2 Σχόλια »    
« Παλιότερα άρθρα
Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Γράψτε κάτι…

Όποιος καθηγητής ή μαθητής του σχολείου θέλει, μπορεί να δημοσιεύσει κάποιο άρθρο, δικό του ή άλλου (με αναφορά στη πηγή), στέλνοντάς το στο e-mail: 2gymkonews@sch.gr

Θέλετε να καταγγείλετε παράνομο υλικό που βρίσκεται στο Internet;

SafeLine.gr

Online έκδοση της σχολικής εφημερίδας του 2ου Γυμνασίου Κω. Η σχολική εφημερίδα του σχολείου μας δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής της Γ΄ Γυμνασίου. Δημοσιεύονται κυρίως άρθρα σχετικά με το σχολείο μας και την Κω. Μπορούν να δημοσιεύσουν άρθρα όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου. Εκτός από την online έκδοση θα κυκλοφορεί κατα διαστήματα και έντυπη έκδοση. Το e-mail επικοινωνίας είναι το  2gymkonews@sch.gr. 

Ανακυκλώστε τα βιβλία σας

recycle_poster_b.jpg


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων