Απρ 09
05

Μηχάνημα αυτόματης πώλησης πίτσας

Κάτω από (Κόσμος) από στις 05-04-2009

 pizza.jpg

Ενα μηχάνημα αυτόματης πώλησης διαφορετικό από τα άλλα ανέπτυξαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μπολόνιας στην Ιταλία σε συνεργασία με την αγγλοολλανδική εταιρεία Unilever. Ο λόγος για το κατακόκκινο Let΄s Ρizza, το οποίο κάνει ακριβώς αυτό: φτιάχνει χειροποίητες πίτσες μέσα σε μόλις 2,5 λεπτά!

Σύμφωνα με τον επινοητή του κ. Κλάουντιο Τοργκέλε, το «θαυματουργό» μηχάνημα ακολουθεί όλη την ιεροτελεστία που χρειάζεται για την προετοιμασία μιας παραδοσιακής πίτσας. Ζυμώνει το αλεύρι, φτιάχνει ζύμη, την ανοίγει, απλώνει την τομάτα και τα υπόλοιπα υλικά και στη συνέχεια με τη βοήθεια υπερύθρων την ψήνει. Το μόνο που έχει να κάνει ο πεινασμένος πελάτης είναι να επιλέξει ποια από τις τέσσερις προτεινόμενες πίτσες θέλει, στη συνέχεια να ρίξει πέντε ευρώ σε κέρματα στην ειδική σχισμή και φυσικά να περιμένει λίγα λεπτά.

«Αυτό δεν είναι ένα απλό μηχάνημα αυτόματης πώλησης, είναι μια μίνι πιτσαρία» λέει ενθουσιασμένος ο κ. Τοργκέλε. «Μάλιστα διαθέτει και παραθυράκια, από όπου μπορεί κανείς να παρακολουθεί την όλη διαδικασία. Τα παιδιά- και το δικό μου επίσης- το λατρεύουν. Οταν λειτουργεί το μηχάνημα, πάντα μαζεύεται κόσμος» περιγράφει γλαφυρά ο 56χρονος άνδρας.

Το αυτόματο μηχάνημα-«σεφ» έχει ήδη σκορπίσει τον τρόμο στους ιταλούς μαγείρους, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η ποιότητα των προϊόντων που παράγει το Let΄s Ρizza δεν έχει καμία σχέση με τις παραδοσιακές πίτσες, που είναι ψημένες σε φούρνο με ξύλα.

Ως τώρα το πρακτικό μηχάνημα για οικονομικές πίτσες… εξπρές έχει δοκιμαστεί στη Γερμανία, αλλά σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ιταλία. Οσονούπω δεν αποκλείεται να το δούμε σε αρκετά μέρη της Ευρώπης και των ΗΠΑ εξοπλισμένο με ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία υλικών.

(Πηγή: ΒΗΜΑ, www.tovima.gr , αναρτήθηκε από τον Γ.Ι.)Αφήστε μια απάντηση