Μαμά τι είναι ρατσισμός;

Την 1η Δεκεμβρίου του 1955 η Ρόζα αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση της στο λεωφορείο σε έναν λευκό άντρα, εναντιωμένη στην τότε πολιτική φυλετικού διαχωρισμού των ΗΠΑ.
Το περιστατικό ο παππούς το γνωρίζει γιατί εκείνο το βράδυ καθόταν δίπλα στη Ρόζα. Μόνο που ο φόβος τον κυρίευσε και έσκυψε το κεφάλι όπως είχε συνηθίσει να κάνει.
«Ήθελα να σου ζήτήσω συγνώμη»

Ο μαύρος Κότσυφας κι ο άσπρος Γλάρος”, Κίτυ Κρόουθερ, εκδ. Σύγχρονοι ορίζοντες

Στο χωριό των άσπρων γλάρων ο μαύρος κότσυφας είναι ένας ξένος. Όλοι τον κοιτάζουν με δυσπιστία, κανείς δεν τον θέλει. Ώσπου με τον καιρό διαπιστώνουν πόσο σπουδαίος είναι αυτός ο παράξενος ξένος.

Μια γοητευτική ιστορία που αναφέρεται στην πραγματική φιλία, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, αλλά και στην αγάπη για το βιβλίο και τη γνώση.

 

Η τελευταία μαύρη γάτα“Η τελευταία μαύρη γάτα”, Ευγένιος Τριβιζάς, εκδ. Μεταίχμιο.

Σε ένα μακρινό νησί τα μέλη μιας μυστικής αδελφότητας προληπτικών πιστεύουν ότι οι μαύρες γάτες φέρνουν γρουσουζιά και αποφασίζουν να τις εξολοθρεύσουν με δηλητήρια, παγίδες και χίλιους δύο απάνθρωπους τρόπους. Σε λίγο έχουν σχεδόν επιτύχει τον σκοπό τους. Μόνο μια μαύρη γάτα έχει απομείνει ζωντανή. Τα μέλη της αδελφότητας είναι αποφασισμένα να τη βρουν και να την εξοντώσουν. Αλλά και η γάτα είναι αποφασισμένη να επιζήσει. Αυτή είναι η ιστορία ενός ανελέητου διωγμού, ενός απελπισμένου έρωτα, μιας πικρής προδοσίας – αυτή είναι η ιστορία της τελευταίας μαύρης γάτας.
Η Tελευταία μαύρη γάτα: ένα μυθιστόρημα από τον «ποιητή παραμυθιών» Ευγένιο Τριβιζά, που κερδίζει από την πρώτη σελίδα και κρατά αδιάπτωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, μια συναρπαστική περιπέτεια που συνδυάζει τον λυρισμό με το χιούμορ, τη συγκίνηση με το μυστήριο, την απόγνωση με την ελπίδα, ένα δριμύ «κατηγορώ» κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της δεισιδαιμονίας.

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση