Τελικά, πόσο καλός φίλος είσαι;

Οι φιλίες αποτελούν ένα σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Είναι όμως γεγονός ότι η φιλία δεν είναι μια εύκολη ή απλή υπόθεση. Για πολλούς ανθρώπους το να κάνουν ή να διατηρούν φίλους είναι δύσκολο. Άλλοι κάνουμε περισσότερους φίλους άλλοι λιγότερους, άλλες φιλίες είναι διαχρονικές άλλες σύντομες, άλλες φιλίες έχουν εντάσεις άλλες κυλούν ήρεμα μέσα στο χρόνο. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό όταν κάνουμε νέους φίλους να μη ξεχνάμε τα παλιά μας φιλαράκια!

Θυμήσου

• Εάν  θέλεις να κάνεις νέους φίλους..Να είσαι ευχάριστος και κοινωνικός. Οι ευγενικοί άνθρωποι μας τραβούν την προσοχή περισσότερο.
• Γίνε καλός ακροατής. Όλοι μας θέλουμε να πούμε αυτό που περνά από το μυαλό μας εκείνη την στιγμή. Σκέψου πως κάποιος άλλος μπορεί να θέλει να συζητήσει κάτι μαζί σου. Θα εκτιμηθείς πιο πολύ  εάν δώσεις στον φίλο σου χρόνο για να σου μιλήσει και δεν τον διακόπτεις ή μιλάς μόνο για εσένα.
• Να μην περιμένεις από τον άλλο να σε χαιρετήσει ή να σε ρωτήσει κάτι. Κάνε εσύ το πρώτο βήμα.
• Μην παραπονιέσαι όλη την ώρα στους φίλους σου και να συζητάς μαζί τους μόνο τα προβλήματα σου. Θα κουραστούν να ακούν συνέχεια τα άσχημα πράγματα. Καλό είναι να συζητάς και για τα όμορφα.
• Μην έχεις την απαίτηση να είναι όλοι σαν εσένα. Ίσως η διαφορετική άποψη ενός φίλου να έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι το ίδιο.
• Μην παρακαλάς τον άλλο να είναι φίλος σου. Αν κάποιος δεν θέλει να είναι φίλος σου, καλύτερα να βρεις κάποιον άλλο.
• Εάν ένας φίλος σου, σου πει ένα μυστικό, κράτησε το για εσένα Λέγοντας σε άλλους μυστικά που σου είπαν οι φίλοι σου, δεν κτίζεις σχέσεις αλλά δίνεις μήνυμα και στους άλλους να μη σε εμπιστεύονται.

Smile tip: Φίλος είναι εκείνος που σου δίνει την ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου..

πηγή: www.yousmile.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση