ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το σχολείο μας βρίσκεται στην πόλη της Καλαμπάκας από όπου είναι ορατοί οι βράχοι των Μετεώρων, σημείο απαράμιλλης ομορφιάς ενός μοναδικού τοπίου στον κόσμο.

Διοικητικά ανήκει στην διεύθυνση Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Είναι το μόνο Γυμνάσιο στο Ν. Τρικάλων που ακολουθεί το νέο Πρόγραμμα Σπουδών (Π.Σ.), ήτοι ένα από τα 68 πιλοτικά Γυμνάσια στην Ελλάδα. Η πιλοτική εφαρμογή των νέων Π.Σ. στοχεύει στην αξιοποίηση της εμπειρίας που θα αποκτηθεί για να προχωρήσει η εφαρμογή τους σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας μας.

Ο σύλλογος του 2ου Γυμνασίου δέχτηκε την πρόκληση της επιλογής του, ως πιλοτικού σχολείου, διότι πιστεύει ότι η συμμετοχή των διδασκόντων στην νέα εκπαιδευτική διαδικασία, αφενός θα ωφελήσει τους μαθητές και αφετέρου θα συμβάλει στις τελικές αποφάσεις του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για την δημιουργία του «ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ».

Στα πλαίσια των νέων τεχνολογιών και της αμεσότερης επικοινωνίας του σχολείου με την κοινωνία ο σύλλογος διδασκόντων αποφάσισε την δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.

Λόγια για την ιστοσελίδα μας

1) Η ιστοσελίδα μας ξεκίνησε την λειτουργία της στις 23 Νοεμβρίου του 2007 και ιδρυτής της ήταν ο κ. Σπυράκης Ιωάννης ο οποίος την διαχειρίστηκε μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2011.

2) Από τον Ιανουάριο του 2012 και μέχρι την 19 Ιουνίου του 2015 διαχειριστές            ήταν: ο κ. Κουγιάννης Περικλής και η κ. Αποστολίνα Φανή.

3) Από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι και σήμερα διαχειριστές είναι: η κ. Νάκη Σμαραγδή και ο κ. Βλιώρας Σπυρίδων.

Υπεύθυνοι ιστοσελίδας :

Πασχάλης Νικόλαος – Αποστολίνα Φανή

——————————————————————————————————————-