cropped-00GR_LOGO_2018_2019-200pxh-3

Για 2η χρονιά φέτος, το σχολείο μας συμμετέχει στον Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης με τίτλο: «ΚΑΣΤΟΡΑΣ – BEBRAS GR».

Ο διαγωνισμός «Κάστορας» αποτελεί, σήμερα, μια διεθνή πρωτοβουλία της ομώνυμης κοινότητας (Bebras®), με σκοπό την προώθηση της Πληροφορικής (ή Επιστήμης των Υπολογιστών) και της Υπολογιστικής Σκέψης μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών όλων των ηλικιών.
Διοργανώνεται σε σχολεία, με χρήση υπολογιστών ή φορητών συσκευών, για διάφορες ηλικιακές ομάδες και υπό την επιτήρηση εκπαιδευτικών. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, από 50 και πλέον χώρες.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό Bebras έχει διάρκεια 35 λεπτά της ώρας και περιλαμβάνει την απάντηση 10 σύντομων προβλημάτων ή ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών που απαιτούν την εφαρμογή λογικής και υπολογιστικής σκέψης. Τα θέματα είναι διασκεδαστικά και ελκυστικά και βασίζονται σε σημαντικά προβλήματα που συχνά αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες της Πληροφορικής. Είναι διατυπωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην απαιτείται προηγούμενη τυπική γνώση για να απαντηθούν, αλλά λογική σκέψη και υπολογιστική νοοτροπία.

Για να αποκτήσετε μια ιδέα της μορφής των θεμάτων του διαγωνισμού (Bebras tasks) μπορείτε να δείτε τα παραδείγματα θεμάτων ή να προπονηθείτε σε θέματα παλαιότερων διαγωνισμών. Τα θέματα από παλαιότερους διαγωνισμούς είναι διαθέσιμα ακόμα και χωρίς εγγραφή ή σύνδεση.

Για περισσότερες πληροφορίες και πιθανά ερωτήματα μπορείτε να  επισκέπτεστε τον δικτυακό τόπο του διαγωνισμού στην Ελλάδα http://bebras.gr

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τον κόσμο της Υπολογιστικής Σκέψης!



Λήψη αρχείου

Ετικέτες: ,