Αρχείο για "Οκτώβριος, 2019"

Μαθητικός Διαγωνισμός Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης Bebras 2019-20

cropped-00GR_LOGO_2018_2019-200pxh-3

Για 2η χρονιά φέτος, το σχολείο μας συμμετέχει στον Μαθητικό Διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης με τίτλο: «ΚΑΣΤΟΡΑΣ – BEBRAS GR».

Ο διαγωνισμός «Κάστορας» αποτελεί, σήμερα, μια διεθνή πρωτοβουλία της ομώνυμης κοινότητας (Bebras®), με σκοπό την προώθηση της Πληροφορικής (ή Επιστήμης των Υπολογιστών) και της Υπολογιστικής Σκέψης μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών όλων των ηλικιών.
Διοργανώνεται σε σχολεία, με χρήση υπολογιστών ή φορητών συσκευών, για διάφορες ηλικιακές ομάδες και υπό την επιτήρηση εκπαιδευτικών. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, από 50 και πλέον χώρες.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό Bebras έχει διάρκεια 35 λεπτά της ώρας και περιλαμβάνει την απάντηση 10 σύντομων προβλημάτων ή ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών που απαιτούν την εφαρμογή λογικής και υπολογιστικής σκέψης. Τα θέματα είναι διασκεδαστικά και ελκυστικά και βασίζονται σε σημαντικά προβλήματα που συχνά αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες της Πληροφορικής. Είναι διατυπωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην απαιτείται προηγούμενη τυπική γνώση για να απαντηθούν, αλλά λογική σκέψη και υπολογιστική νοοτροπία.

Για να αποκτήσετε μια ιδέα της μορφής των θεμάτων του διαγωνισμού (Bebras tasks) μπορείτε να δείτε τα παραδείγματα θεμάτων ή να προπονηθείτε σε θέματα παλαιότερων διαγωνισμών. Τα θέματα από παλαιότερους διαγωνισμούς είναι διαθέσιμα ακόμα και χωρίς εγγραφή ή σύνδεση.

Για περισσότερες πληροφορίες και πιθανά ερωτήματα μπορείτε να  επισκέπτεστε τον δικτυακό τόπο του διαγωνισμού στην Ελλάδα http://bebras.gr

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τον κόσμο της Υπολογιστικής Σκέψης!



Λήψη αρχείου

Ετικέτες: ,

28η Οκτωβρίου – Εορτασμός, παρέλαση

Αγαπητοί γονείς,

σας προσκαλούμε στον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 9.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας.

Όλα τα παιδιά θα προσέλθουν στο Σχολείο στις 8.45 π.μ.

Θα προηγηθεί η τελετή για την παράδοση της σημαίας στους σημαιοφόρους και τους παραστάτες μας, καθώς και η απονομή βραβείων-αριστείων. Έπειτα θα ακολουθήσει η σχολική γιορτή για την 28η Οκτωβρίου.

Αμέσως μετά τη γιορτή όλοι οι μαθητές/τριες θα σχολάσουν (περίπου στις 11.00 π.μ.)

 

ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ενδυμασία για την παρέλαση:

  • Μπορντό καζάκα
  • Άσπρο πουκάμισο
  • Γκρι γραβάτα-μαντίλι
  • Γκρι παντελόνι-φούστα
  • Μαύρα παπούτσια

 

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 1940

9:40

Προσέλευση της σημαίας στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Αγίου Χριστοφόρου.

11:00

Συγκέντρωση των μαθητών που θα παρελάσουν στο Ηρώο των πεσόντων.

 

 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Στα πλαίσια της δράσης αυτής, την εβδομάδα από 14 έως και 18 Οκτωβρίου οι μαθητές μας στις Α΄και Β΄Γυμνασίου συμμετέχουν σε δραστηριότητες προγραμματισμού που προσφέρονται από το code.org

Ετικέτες:

Πρόσκληση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σε έκτακτη συνέλευση

Αγαπητοί γονείς, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου την επόμενη Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 7.00 με θέμα την εκλογή νέων μελών για το Δ.Σ. του συλλόγου και να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις μας. Επίσης να σας υπενθυμίσουμε ότι όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου μέσω της Ετήσιας Συνδρομής , το ποσό είναι 10€ ανά οικογένεια το χρόνο

Με εκτίμηση τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου

Ενισχυτική Διδασκαλία σχολ. έτους 2019-20

Τη Δευτέρα θα δοθούν έντυπα αιτήσεων στους μαθητές, ώστε οι ενδιαφερόμενοι γονείς να υποβάλλουν αίτηση στο σχολείο για συμμετοχή των μαθητών στην Ενισχυτική Διδασκαλία 2019-20. Μπορείτε ενημερωθείτε για τα προσφερόμενα μαθήματα από το έντυπο που ακολουθεί.

Υπεύθυνη Δήλωση συμμετοχής στην Ενισχυτική Διδασκαλία 2019-20

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2018-19

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2019-20

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2018-19

ΔΣ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2018-19

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΒΡΥΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΤΑΜΙΑΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΝΑΪΤΑΚΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
ΜΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΩΡΑ
ΜΕΛΟΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Εκλογές Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Γλυκών Νερών σας προσκαλεί σε Συνέλευση την Τετάρτη 9/10/2019 στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, με θέμα τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Πρόσκληση προς τους γονείς των μαθητών της Α΄ Τάξης

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Γλυκών Νερών καλούν τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Α΄ Τάξης την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 στις 7:00 μ.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Σχολείου μας σε συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης σε διάφορα θέματα που αφορούν τους μαθητές της Α΄ Τάξης.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς