Την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, οι μαθήτριες του προγράμματος «Μαραθώνιος/σημασία /αξίες/συναισθήματα/βιομηχανική και φυσιολογική ανάλυση», επισκέφτηκαν το Εθνικό Αθλητικό Μουσείο, απέναντι από το Παναθηναϊκό  Στάδιο, μέσα στο χώρο του ιστορικού γυμναστηρίου Ι.Φωκιανός.

Σκοπός της επίσκεψης η γνωριμία με το νεοσύστατο Μουσείο, η ξενάγηση στο χώρο του, με τα μοναδικά αθλητικά εκθέματα(νικητήρια έπαθλα, περγαμηνές, έγγραφα, μετάλλια, παράσημα) αλλά και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα όλης της Αθλητικής Ιστορίας από τους Ζάππειους Ολυμπιακούς Αγώνες έως τη σύγχρονη εποχή.

 

 

Πολύτιμη στάθηκε η συνεργασία του προγράμματος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης με τους συντελεστές του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης, κο Ε. Ανδρέου και κα Α.Παρασκευοπούλου και κο Δ.Μποντικούλη. Επίσης παρευρέθησαν ο  συγγραφέας–εκπαιδευτικός, κος Π.Κουτρουμπάς και ο εκπαιδευτικός της Φυσικής Αγωγής, κος Κ. Αξαρλής, οι οποίοι μας μετέδωσαν βιώματα και μνήμες τους από τον Αθλητισμό ώστε να αναστοχαστούμε πάνω στα ιδανικά και τα οράματα που περικλείονται σε αυτόν.

Οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες πάνω στην  Ελληνική Αγωνιστική Παράδοση του Ολυμπιακού Στίβου αλλά και της Λαϊκής  Παράδοσης-Έκφρασης του Ελληνικού Αθλητισμού μας ενίσχυσαν το αίσθημα του Ολυμπιακού Ιδεώδους. Οι διακεκριμένοι ομιλητές,  κύριοι, Μποντικούλης  Δημήτρης  και Ανδρέου Ευάγγελος, – έχοντας μοναδικές γνώσεις πάνω στο φαινόμενο του Ελληνικού Αθλητισμού, μας ξενάγησαν  με το δικό τους μοναδικά ευγενικό τρόπο στο νεοσύστατο Μουσείο, ξεδιπλώνοντας όλο το μεγαλείο μιάς εποχής, όπου οι θρίαμβοι ενώνονταν με την πορεία του τόπου μας-  παράλληλα συνεργάστηκαν για την πορεία του προγράμματος και ενδυνάμωσαν τους σκοπούς του. Βαλκανικοί και Ολυμπιακοί πρωταγωνιστές συνοδοιπόροι με τους χιλιάδες ανώνυμους εργάτες του Αθλητισμού, πέρασαν νοερά από το μυαλό και την καρδιά μας για να μας ζωντανέψουν την ψυχή.

Οι μαθήτριες: Βάβαρη Σταυρούλα, Γιασσά Δέσποινα, Θηριανού Χριστίνα, Καππάτου Αντιγόνη, Κάρταλη Θεοφανία, Κυριακοπούλου Πηνελόπη, Μαυρογιάννη Βασιλική, Μιχάλη Τατιανή, Μπακόλα Ζωή, Μπονέλλι Μαρίνα, Ποδάρα Ειρήνη, Τσιαπάρα Πολυξένη, με την φιλική τους διάθεση και το έκδηλο ενδιαφέρον τους σε όλη τη διάρκεια της  διδακτικής επίσκεψη, κόσμησαν τα θέματα των παρουσιάσεων αποκομίζοντας θετικά σχόλια για το σχολείο μας.

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί του προγράμματος κα Συνοδινού Αντιγόνη και κα Πουρνάρα Αθηνά, συνοδοί της επίσκεψης, παρέλαβαν από τους ομιλητές βιβλία ως δώρα, με ιδιόχειρη αφιέρωση. Ένα δείγμα εκτίμησης και ενίσχυσης της σχολικής μας βιβλιοθήκης. Στις μαθήτριες απονεμήθηκαν εικαστικά τετράδια, βιβλία και αναμνηστικά.