Στα πλαίσια του προγράμματος « ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» οι μαθητές-τριες που συμμετέχουν επισκέφτηκαν τον υγρότοπο της Βραυρώνας στις 17 Ιανουαρίου 2018. Εκεί τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν ένα από τα πιο σημαντικά καταφύγια της άγριας ζωής το οποίο προστατεύεται από το Δίκτυο NATURA 2000, να πληροφορηθούν για το οικοσύστημα της περιοχής και να στοχαστούν για τα περιβαλλοντικά προβλήματα αναθεωρώντας συνθήκες και συμπεριφορές που φέρνει ο σύγχρονος τρόπος ζωής, να παρατηρήσουν με τα κιάλια τους ιπτάμενους φίλους μας θαυμάζοντας τους ήχους και την παρουσία τους μέσα στην παραλιακή ζώνη του Ερασίνου ποταμού, να ψυχαχωγηθούν με το βιωματικό παιχνίδι δραστηριοτήτων μέσα στον υγρότοπο υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των υπευθύνων της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Την περιβαλλοντική και πολιτιστική αξία του υγροτόπου μας ανέδειξε η Κα Τρίγκου Ρούλα και οι συνεργάτες της, ώστε να γίνουμε ικανοί βοηθοί στην επαναφορά της αρμονικής σχέσης του ανθρώπου και της φύσης.

Οι φωτογραφίες από την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας

Κατόπιν μια μικρή πεζοπορία μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, μας έκανε όλους να θαυμάσαμε τον αρχαίο ελληνικό ναό της Άρτεμης, αυξάνοντας την περιέργειά μας για το το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο της Βραυρώνας με τα μοναδικά εκθέματα και το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο του.

Φωτογραφία από το διαδίκτυο/marko.gr

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι συντελεστές του προγράμματος «ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους ανταλλάσσοντας ευχές και αισιόδοξα μηνύματα.
Οι μαθητές-τριες συμμετείχαν ενεργά και απόλαυσαν όλες τις δράσεις φεύγοντας με αναμνήσεις που θα τους μείνουν αξέχαστες. Επίσης, τα αναμνηστικά και οι φάκελοι με το εκπαιδευτικό υλικό που τους δόθηκαν από τις καθηγήτριες τους, στάθηκαν σημαντικό εργαλείο για ανατροφοδότηση, εξάσκηση και δημιουργικές κατασκευές.

Οι καθηγήτριες του προγράμματος κα Κουτρουμπή Χρυσούλα και κα Πουρνάρα Αθηνά, συνοδοί της εκπαιδευτικής επίσκεψης, θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τις μαθήτριες: Ζαφείρη Αικατερίνη, Μυλωνά Γεωργία, Μπόσκου Σαμπίνα, Ντρέτσα Εσμεράλντα, Κουγιουμουτζάκη Αιμιλία, Πατρινέλη Ηρώ,
τους μαθητές: Κοκκινίδης Γεώργιος, Κοντονασάκης Αντώνιος, Μελίδης Γεώργιος, Παρίσης Νικόλαος, Πρίντζιος Ευστράτιος, Χρονόπουλος Δημήτριος,
αλλά και όλους όσους συνετέλεσαν με τη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση αυτής της εκδρομής, η οποία στέφθηκε με επιτυχία.