Η 49η επέτειος του Πολυτεχνείου τιμήθηκε σήμερα στο σχολείο μας.
Η 17η Νοεμβρίου 1973, στιγμή ορόσημο που έμελλε το πάθος, η πίστη στην ελευθερία, η αγωνιστικότητα των νέων να το μετατρέψουν σε εθνικό σύμβολο. Σύμβολο αγώνα για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.
Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας παρουσίασαν το ιστορικό με αφετηρία την 21η Απριλίου 1967 και φτάνοντας μέχρι την 3η πρωινή ώρα της 17η Νοεμβρίου1973 και την εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο.
Ποιήματα και τραγούδια πλαισίωσαν την εκδήλωση. Στο εσωτερικό του σχολείου μας αναρτήθηκαν αφίσες που δημιούργησαν οι μαθητές μας με αφορμή τα κατοχυρωμένα δικαιώματα που καταπατήθηκαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.
Οι μαθητές μας απέδειξαν με τη στάση τους και τα έργα τους σήμερα, πως είναι ευαισθητοποιημένοι μελλοντικοί πολίτες που σέβονται τη δημοκρατία και κατανοούν τη σημασία του αγώνα του Πολυτεχνείου.
Η προσφορά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ήταν αξεπέραστη. Γκρέμισε το μύθο της πανίσχυρης χούντας. Επανάφερε δικαιώματα και κατοχύρωσε ελευθερίες. Πέρασε το μήνυμα στο λαό ότι με την ενότητα και την πάλη μπορεί να κερδίσει τη λευτεριά του, την αυτοδιάθεσή του. Μήνυμα που εμείς ποτέ δεν πρέπει να λησμονούμε.
- Ευχαριστούμε πολύ όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση.
- Τον καθηγητή εικαστικών κ. Λεόνογλου για τις εικαστικές δημιουργίες που υποστήριξαν την γιορτή.
- Tον κ. Μπαλτατζή , καθηγητή μουσικής του σχολείου μας που με τους ήχους του τραγουδιού “Στρατιώτης” συνόδευσε μουσικά την εκδήλωση.
- Tέλος, ευχαριστούμε και την εικονολήπτη μας κ. Βουλουτίδου καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας του σχολείου.
Οι καθηγήτριες που οργάνωσαν την εκδήλωση
Ζαχαρακοπούλου Μαρία
Χαβέλια Ελένη