2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ – ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ Tηλ. 2591024967 mail@2gym-chrys.kav.sch.gr

Βραβείο βέλτιστης πρακτικής για την εισαγωγή της τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης στην εκπαιδευτική διαδικασία

Ιούν 202030



Λήψη αρχείου

Λίγο πριν την λήξη της σχολικής χρονιάς μία ακόμη διάκριση του 2ου Γυμνασίου Χρυσούπολης καταλαμβάνοντας μία θέση στην τριάδα σε πανελλήνιο σχολικό επίπεδο, στον 2ο πανελλήνιο μαθητικό τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης, υποστηρίζοντας την προσπάθεια εισαγωγής της τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης στην εκπαιδευτική διαδικασία, με τη  λειτουργία του σχολείου σε συνθήκες covid .

Πολλά συγχαρητήρια στον εκπαιδευτικό πληροφορικής κ. Θωμαΐδη Σάββα και τους τέσσερις μαθητές μας του Γ3 (Τζαρίδου Ελένη, Χατζηγιαννάκο Δημήτρη, Χατζηδιαμαντή Μυρσίνη και Χρυσόπουλο Γεώργιο)

Επιστολή προς το 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης από την οργανωτική επιτροπή.

Θα θέλαμε κατ’ αρχήν να δώσουμε συγχαρητήρια σε όσους συναδέλφους αποδέχτηκαν την πρόσκληση μας υποστηρίζοντας την προσπάθεια εισαγωγής της τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης στην εκπαιδευτική διαδικασία. Είμαστε σίγουροι ότι το μεγαλύτερο βραβείο για τους μαθητές που κατάφεραν μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να ολοκληρώσουν τις προσπάθειες τους ήταν το ότι κατάφεραν να κερδίσουν την πανδημία, ένα βραβείο που θα πρέπει να το κρατήσουν σαν κόρη οφθαλμού για την υπόλοιπη ζωή τους.

Σε δεύτερο βαθμό αξίζουν ακόμα περισσότερα συγχαρητήρια σε όσους ξόδεψαν προσωπικό χρόνο ώστε να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και να δοκιμάσουν την δημιουργία τρισδιάστατων σχεδίων μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες. Τι ίδιες δυσκολίες αντιμετωπίσαμε και εμείς ως οργανωτική επιτροπή αλλά και οι συνάδελφοι Αmbass3dors καθώς οι λοιπές υποχρεώσεις μας αυξήθηκαν κατακόρυφα. Από την άλλη δεν μπορούσαμε να παραβλέψουμε και την προσπάθεια υποστήριξης της αναχαίτησης της πανδημίας από την κοινότητα των χρηστών τρισδιάστατων εκτυπωτών. Δημιουργώντας την εκπαιδευτική μας κοινότητα μαζί με συναδέλφους, αλλά και συνάδελφοι που λειτούργησαν ανεξάρτητα, αφήσαμε στην άκρη τον διαγωνισμό και τυπώσαμε τις γνωστές ασπίδες που σε εκείνο το χρονικό σημείο ήταν τόσο αναγκαίες. Παράλληλα αν και οι προσπάθειες μας ήταν μεγάλες οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι δεν τα καταφέραμε να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του διαγωνισμού στον βαθμό που θα θέλαμε. Οπλιστήκαμε όμως με εμπειρία, με θάρρος και περισσότερες γνώσεις για την επόμενη μέρα ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το επόμενο έτος.

Ένας από τους στόχους το επόμενο έτος είναι να σχεδιάσουμε μαζί με όλα τα σχολεία της Ελλάδας τις δικές μας προσωπικές σχολικές “Ασπίδες Προστασίας” κατά την διάρκεια καινοτόμων προγραμμάτων.

Ελπίζουμε να σας βρούμε αρωγούς και αυτής της προσπάθειας.

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βραβείο βέλτιστης πρακτικής για την εισαγωγή της τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης στην εκπαιδευτική διαδικασία    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΑΡΧΕΙΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης ιδρύθηκε το 2014, με την την Αριθμ. 117393/Δ4/31-07-2014 Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Πρώτος διευθυντής του σχολείου και για τρεις μήνες διετέλεσε ο κ. Ιωάννης Παντελίδης. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους Διευθύντρια του σχολείου ορίστηκε η κ. Δήμητρα Καποδίστρια η οποία και έμεινε σε αυτήν τη θέση μέχρι και τη σχολική χρονιά 2016-2017.

Τη σχολική χρονιά 2017-2018 Διευθύντρια του σχολείου ορίστηκε η κ. Ολυμπία Τσορμπατζόγλου και η θητεία της λήγει στις 31-07-2022

Το σχολείο για ενάμιση χρόνο συστεγάστηκε με το 1ο  Γυμνάσιο Χρυσούπολης στο παλιό κτήριο του Γυμνασίου. Τον Ιανουάριο του 2016 και μετά την αποπεράτωση των εργασιών στο νέο κτήριο, περιοχή Προαστίου, το σχολείο μεταφέρθηκε στον νέο χώρο.

Τη σχολική χρονιά 2017-18 παραδόθηκε και το δεύτερο κτήριο όπου στεγάζονται  το κυλικείο, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και κάποιες τάξεις του σχολείου.

Το σχολείο έχει διοργανώσει:  εκπαιδευτικές  εκδρομές στη Θεσσαλονίκη (Κινηματογραφικό Μουσείο, Πολεμικό Μουσείο, ΕΤ3), Νάουσα, Ν.Καρβάλη (Βιομηχανική Ρομποτική), Ξάνθη (Βιομηχανία Ροδόπη, Πλαστικά Θράκης), Καβάλα (1η Μαθητιάδα, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

Επίσης έχει αναλάβει προγράμματα, όπως Κινηματογραφική Λέσχη, Καβάλα – μία πόλη στη Λογοτεχνία και δράσεις όπως  Ποδηλασία-πεζοπορία (Τρέφομαι υγιεινά, αθλούμαι καθημερινά), επιδαπέδια παιχνίδια (φιδάκι, τρίλιζα, twister) και θεατρικό εργαστήρι σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης.

Τέλος, το σχολείο διαθέτει βιβλιοθήκη με περισσότερα από 1000 βιβλία ο χώρος της οποίας διαμορφώνεται για να αφορά όχι μόνο τους μαθητές του σχολείου αλλά να γίνει ένας πολυχώρος πολιτισμού και δράσεων.

 

European Radio Logo
Ιούνιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ΩΡΑ

Σαν σήμερα

16/4/1972: Εκτοξεύεται από το Κέιπ Κένεντι της Φλόριντα το διαστημόπλοιο «Απόλλων 16» με κατεύθυνση τη Σελήνη

Translate

ΑΡΧΕΙΟ

Σκακιστική άσκηση



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων