ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας “Αρέθουσα”

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα», της ομάδας μαθητών/τριών του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας που συμμετέχουν στο Δίκτυο ASPnet Schools της UNESCO και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning: «Dream your House, Build your House».

Στη διάρκεια της επίσκεψης τους ξεναγήθηκαν στο μουσείο από την Αρχαιολόγο κα Γαρυφαλλιά Κίτσου, η οποία παρουσίασε εκθέματα του τομέα Οικονομίας που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή στην αρχαιότητα. Στη συνέχεια, οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις και να λάβουν συμπληρωματικές πληροφορίες, να φωτογραφήσουν τα αντικείμενα που τους τράβηξαν το ενδιαφέρον και να συμπληρώσουν φύλλα εργασίας για τις ανάγκες του προγράμματος. Με βάση το υλικό που συνέλεξαν από την επίσκεψη αυτή οι μαθητές μας θα εργαστούν ώστε να επιλέξουν αντικείμενα του παρελθόντος για να τα συμπεριλάβουν σε ένα εικονικό σπίτι που θα εξοπλιστεί σε συνεργασία με μαθητές/μαθήτριες από άλλα σχολεία της Ευρώπης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ο Σύλλογος Καθηγητών, οι μαθητές/μαθήτριες και η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας κα Αικατερίνη Πίσχινα, καθώς και η υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος κα Χριστίνα Τσομώκου και η συμμετέχουσα καθηγήτρια κα Ευφροσύνη Καταροπούλου, ευχαριστούν θερμά τους υπεύθυνους του Αρχαιολογικού Μουσείου «Αρέθουσα», την Αρχαιολόγο κα Γαρυφαλλιά Κίτσου για την εξαιρετική της παρουσίαση και την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας Δρ. Αγγελική Σίμωσι για την υποστήριξη της στο πρόγραμμα μας.

arethousa 3

arethousa 1

 

arethousa 2

20211111 123546  20211111 123439  2

Βίντεο από την επίσκεψη – μαθήτρια Π..Δ.

[edit]

Δημοσιεύσεις

  1. Στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο 15-11-21 εδώ
  2. EviaPortal εδώ.

[/edit]

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση