ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: εκπαιδευτική επίσκεψη

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 ο κ. Μηλιώτης, ιδρυτής της εταιρίας ASKADA farmOrganic Kymi Figs, υποδέχτηκε τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Καλημεριάνων Ευβοίας. Στα πλαίσια του μαθήματος Οικιακής Οικονομίας (κεφάλαιο Διατροφής) με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ.Σαμπάνη, οι μαθήτριες και μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον κ. Μηλιώτη, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις ευεργετικές ιδιότητες του σύκου στον οργανισμό και πρότεινε τρόπους να το εντάξουν στην καθημερινή τους διατροφή.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αξία του σύκου από την αρχαιότητα έως σήμερα και στην σημασία της κατανάλωσής του από αθλητές με αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις. Τα σύκα είναι μια υπερ-τροφή που εκτός από ενέργεια προσφέρουν στο οργανισμό πλήθος βιταμινών και μετάλλων όπως το ασβέστιο. Δίνουν φυσική γλυκύτητα βοηθώντας τον οργανισμό να αποφεύγει φλεγμονές και άλλα προβλήματα. Επίσης οι μαθήτριες / μαθητές αντιλήφθηκαν πως από την ηλικία της εφηβείας θα πρέπει να εντάξουν στην διατροφή τους υγιεινές, φυσικές τροφές, μιας και τώρα “χτίζουν” το σώμα τους και την μελλοντική τους υγεία!

Τέλος τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να καθίσουν στα θρανία του (κλειστού πλέον) πανέμορφου Δημοτικού Σχολείου Καλημεριάνων. Ευχαριστούμε από καρδιάς για την ζεστή φιλοξενία, τα κεράσματα και την ολοκληρωμένη ενημέρωση.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητριών και μαθητών ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή τους στο ξεχωριστό Λαογραφικό Μουσείο Κύμης που τους ενθουσίασε με τα ιστορικής αξίας εκθέματά του.

Οι καθηγήτριες: Σαμπάνη Μαίρη, Καραχάλιου Ευγενία, Μαδαρού Βούλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση