Δελτίο τύπου: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δελτίο τύπου: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ποιος αμφισβητεί τη διαπίστωση ότι Πόλεμος και Ιστορία είναι έννοιες απόλυτα συνυφασμένες; Εξάλλου, «Ο Πόλεμος είναι η μαμή της Ιστορίας» θα πει εύστοχα ένας από τους μεγαλύτερους στρατηλάτες όλων των εποχών, ο Ναπολέων Βοναπάρτης.

Για μια πιο ουσιαστική γνωριμία λοιπόν με τον Πόλεμο και την Ιστορία η Γ΄ τάξη του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας επισκέφτηκε το Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας την Παρασκευή 2-12-2022. Αποστολή του Μουσείου είναι η συγκέντρωση, διαφύλαξη και έκθεση πολεμικών κειμηλίων, η μελέτη, τεκμηρίωση και προβολή των αγώνων του ελληνικού έθνους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Στα πλαίσια αυτά, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου από αρμόδιο προσωπικό και πραγματικά ενθουσιάστηκαν. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στους χώρους του δεν εκτίθενται μόνο κειμήλια που αφορούν την ιστορία των Ελλήνων αλλά αντικείμενα πολέμου από ολόκληρο τον κόσμο. Ταυτόχρονα οι ξεναγοί μας με πλήρη κατάρτιση αλλά και αμεσότητα επικοινωνιακή κατάφεραν να διατηρήσουν το ενδιαφέρον των μαθητών μας άσβεστο καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησης στους χώρους του Μουσείου. Χωρίς καμία αμφιβολία λοιπόν, η ξενάγηση όχι μόνο δεν αποτέλεσε μια ανιαρή και αδιάφορη μουσειακή βόλτα αλλά αποδείχτηκε μια ουσιαστική διαδικασία ενεργητικής μάθησης. Η πληροφορία έγινε γνώση. Η εθνική μνήμη έγινε κτήμα των μαθητών μας.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας ευχαριστεί όλους του μαθητές που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική επίσκεψη με υποδειγματική υπευθυνότητα και τους αρμόδιους ξεναγούς του Πολεμικού Μουσείου για τη μοναδική εμπειρία και ουσιαστική γνώση που μας χάρισαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση