«

»

Ιούλ 12

ERASMUS+ Δελτίο τύπου 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ με θέμα «Εθνική Ταυτότητα – να είσαι νέος σε μια Ευρώπη με πολλά πρόσωπα – σήμερα και στο μέλλον» ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην Γαλλία στο σχολείο COLLEGE JEAN ZAY στην πόλη (Verneuil-sur-Seine) στα περίχωρα του Παρισιού και την επίσκεψη στο γερμανικό συντονιστικό σχολείο HESSENWALDSCHULE στην πόλη WEITESTADT στα περίχωρα της Φρανκφούρτης.
Ακόμα ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας (το τρίτο από το 2011) τέλειωσε με επιτυχία και οι συνεργασίες και οι φιλίες που είχαν δημιουργηθεί, εδραιώθηκαν. Το σχολείο μας πλέον βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις 8 χώρες με τις οποίες συνεργάστηκε αυτά τα χρόνια (Γερμανία, Λιθουανία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Τουρκία, Γαλλία, Ιταλία, Τσεχία).
Η άριστη οργάνωση των συναντήσεων καθώς και τα θετικά αποτελέσματα του κάθε προγράμματος έθεσαν τη βάση και για άλλες μορφές ευρωπαϊκών συνεργασιών, όπως συναντήσεις με τηλεδιασκέψεις για την κοινή διδασκαλία μαθημάτων στα Αγγλικά με την Τσεχία και Γερμανία και στην Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή με την Γαλλία. Επίσκεψη Τσέχου εκπαιδευτικού τον Οκτώβριο στο σχολείο μας για την παρακολούθηση του μαθήματος των Αγγλικών. Τέλος, η απόφαση όλων για την αίτηση νέου Ευρωπαϊκού Προγράμματος για το σχολικό έτος 2023-2024 με θέμα: «Ευρώπη – Δημοκρατία και Ανθρώπινα Δικαιώματα».
Έτσι, οι μαθήτριες και μαθητές μας έχουν τη μοναδική ευκαιρία να επικοινωνούν με μαθήτριες και μαθητές από διαφορετικές χώρες και σχολεία της Ευρώπης, να ταξιδεύουν ανοίγοντας τους ορίζοντές τους και τη σκέψη τους και να διαμορφώνουν με αυτό τον τρόπο μία ταυτότητα ευρωπαϊκή, αλλά και παγκόσμια, χωρίς αποκλεισμούς και στερεότυπα.
Η γνωριμία με τον «άλλο» είναι καίρια για τη συγκρότηση της εθνικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ταυτότητας, η οποία είναι αναγκαία στη νέα εποχή και απελευθερώνει τον άνθρωπο από τα δεσμά ενός κλειστού περιβάλλοντος.
Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, μνημείο και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, εξωτερικοί χώροι και κάστρο
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται, φύση και δέντρο
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Δημοσιεύσεις: egnomi

Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων