Δελτίο Τύπου: 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας και ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+

 

Δελτίο Τύπου

Μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας συνεχίζουν με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ το ταξίδι τους στην Ευρώπη. 

Ξεκινώντας από τους Δελφούς και  την Αθήνα ανακαλύπτουν τον παράδεισο της Βοημίας, εντυπωσιάζονται από τα θέλγητρα της Τοσκάνης και της Φλωρεντίας και τώρα μαγεύονται  από τη χερσόνησο και τη λιμνοθάλασσα της  μακρινής Κουρλάνδης στην Λιθουανία. Έτσι, δηλώνουν γοητευμένοι από τις ομορφιές και τις εναλλαγές της ευρωπαϊκής φύσης αλλά πολύ περισσότερο ικανοποιημένοι από τη γνωριμία με νέους ανθρώπους διαφορετικών χωρών. 

Γερμανία, Ελλάδα, Τσεχία, Λιθουανία, Ιταλία, Γαλλία: αυτοί είναι οι σταθμοί του προγράμματός μας με θέμα : “Εθνική Ταυτότητα : Να είσαι νέος σε μια Ευρώπη με πολλά πρόσωπα – σήμερα και στο μέλλον “.

Διερευνώντας μέσα από τα πολλά πρόσωπα τις εθνικές ταυτότητες μας στις πόλεις, στη φύση, στις γλώσσες, στα ήθη και έθιμα, στον τρόπο ζωής από την παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση, ανακαλύπτουμε διαρκώς ομοιότητες και διαφορές. Ομοιότητες στις κοινές επιθυμίες και διαφορές ικανές να εξάπτουν την περιέργεια και να κάνουν τη ζωή πιο ενδιαφέρουσα είτε τις υιοθετούμε είτε τις απορρίπτουμε.

Στην Λιθουανία ασχοληθήκαμε με τις οργανώσεις, τους συλλόγους και γενικότερα τις ενώσεις των νέων στην Ευρώπη οι οποίες και αφορούν διαφορετικές πτυχές της καθημερινότητάς τους από τον αθλητισμό και την εκκλησία έως την πολιτική και τις κοινότητες και ξεκινούν από την επιθυμία όλων να γνωρίσουμε βαθύτερα τον κόσμο, την Ευρώπη, τις νέες και τους νέους άλλων λαών, να συνεργαστούμε και να δημιουργήσουμε μαζί μια πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Έτσι, οι νέες και νέοι μας συγκρότησαν μια ευρωπαϊκή οργάνωση αλληλεγγύης για ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, European youth organisation for people in need, βιώνοντας παράλληλα ποιοτικές και ενδιαφέρουσες  διαδικασίες μάθησης που αναμφίβολα συνεισφέρουν  σε μια περισσότερο δημοκρατική, πολυπολιτισμική και ανοιχτή θέαση του κόσμου μας. Με έμφαση στην αλληλεγγύη, στη στήριξη των πιο αδύναμων. Από τους νέους της Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό όραμα του ουμανισμού.

Επόμενοι σταθμοί του προγράμματός μας αποτελούν η Γαλλία και η Γερμανία που ευελπιστούμε να συνεισφέρουν στο ”ωραίο ταξίδι” μας με ανάλογες συνεργασίες, εμπειρίες και κατακτήσεις.

2

DSC 0212

DSC 0151

.jpg

1

.jpg

.jpg

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση