Δελτίο Τύπου 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας Ευρωπαϊκή Μέρα Γλωσσών

Το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας συμμετείχε στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Μέρας Γλωσσών τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, επιλέγοντας να διοργανώσει και να παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον μεγάλο και πρόσφατα εκλιπόντα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Ειδικότερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας παρακολούθησαν στα τμήματά τους σε διαδικτυακή παρουσίαση τραγούδια του σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες. Στη συνέχεια κλήθηκαν να αναγνωρίσουν τη γλώσσα στην οποία αυτά αποδίδονται και τελικά μέσω της ευρύτερης αναγνωρισιμότητάς τους να κατανοήσουν τη γλώσσα ως παναθρώπινο μέσο επικοινωνίας και έκφρασης πολιτισμών. Έπαιξαν επίσης παιχνίδια στα οποία συμπλήρωσαν στίχους γνωστών τραγουδιών του Θεοδωράκη στα Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά (γλώσσες που διδάσκονται στο σχολείο).

Η εκδήλωση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μέρας Γλωσσών 2021 και στο ακόλουθο link μπορείτε να ψηφίσετε τη δραστηριότητα του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας επιλέγοντάς την ως την πιο καινοτόμο δραστηριότητα αυτής της χρονιάς!: https://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/EventID/24523/Country/GR/EventType/cel/TargetGroup/ele/language/el-GR/Default.aspx

Την ιδέα για τη συγκεκριμένη εκδήλωση είχε η καθηγήτρια αγγλικών του σχολείου μας κ. Φρόσω Καταροπούλου η οποία και ανέλαβε την προετοιμασία, το σχεδιασμό και την οργάνωση της, ενώ η ψηφιακή υποστήριξή της έγινε από την υποδιευθύντρια κ. Χριστίνα Τσομώκου.

Αξίζουν λοιπόν τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μας όπως και το 2ο Λύκειο Χαλκίδας που συνέδραμε στον εορτασμό της ημέρας των ευρωπαϊκών γλωσσών καθώς από το ηχοσύστημα του ακούγονταν στα διαλείμματα από τους/τις μαθητές/τριες και των δύο συστεγαζόμενων σχολείων τραγούδια με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες.

Έτσι, είχαμε όλοι/ες, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί, την αφορμή και την ευκαιρία να ζήσουμε και να χαρούμε μια ξεχωριστή ‘ευρωπαϊκή ημέρα’, συνάντησης πολιτισμών, πολύγλωσση, ποιητική, μουσική, μια ημέρα από αυτές που το ‘σχολείο’ καταδεικνύει εμφατικά τον πολύπλευρο ρόλο του και αποδεικνύει τη δυναμική και την αποτελεσματικότητα του.

Την παρουσίαση επιμελήθηκε η κ, Καταροπούλου



Λήψη αρχείου

 

Αναφορά στον τύπο

eviaportal

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση