«

»

Μαΐ 17

21 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμικής Ποικιλομορφίας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη

 

[edit] «Η Ποιητική μας Συλλογή» [/edit] 

 

21 Μαου 2021: Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμικής Ποικιλομορφίας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη

World Day for Cultural Diversity for Dialogue and Development – 21 May

 

Η 21η Μαΐου κηρύχθηκε το 2002 από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Διαφορετικότητας για το Διάλογο και την Ανάπτυξη, με στόχο την αναγνώριση της πολιτιστικής ποικιλομορφίας και της αναγνώρισης ότι ο πολιτισμός είναι καθοριστικός παράγοντας για την αειφόρο ανάπτυξη.

Με αφορμή τη ημέρα αυτή, ο ΟΗΕ απευθύνει έκκληση στα κράτη-μέλη, τις διακυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις να διοργανώσουν εκδηλώσεις με σκοπό να διευρυνθεί η γνώση των λαών για τον παγκόσμιο πολιτιστικό πλούτο και την αξία της πολιτισμικής διαφορετικότητας.

 

Για τον λόγο αυτό οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας και του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Δίκτυο Συνδεδεμένων Σχολείων της Unesco – ASPnet Schools,

«συνομιλούν» μέσα από την επεξεργασία «παράλληλων ποιημάτων» Ελλήνων και Αφγανών ποιητών / ποιητριών.

Διερευνούν ζητήματα, θέτουν ερωτήματα και δίνουν απαντήσεις μέσα από πονήματα δημιουργικής γραφής, μέσα από τα όνειρα και τα σχέδιά τους για το μέλλον.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν και να μας συγκινούν με τις εργασίες τους. Καλή ολοκλήρωση των εργασιών τους!

Προσκεκλημένο στην εκδήλωση, το 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας.

 Λήψη αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων