Τηλε-συνδιδασκαλίες και συνεργασίες του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας στην Εστία Γνώσης Χαλκίδας

 

Την Παρασκευή 23/2/2018, στα πλαίσια του Προγράμματος «ΤηλΕστια» της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.), μαθητές και μαθήτριες από το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας παρευρέθηκαν στο Κόκκινο Σπίτι και συμμετείχαν σε τηλε-συνδιδασκαλία με το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης.

Θέμα της τηλε-διάλεξης «Το Σχολείο του Σύμπαντος» και δάσκαλός τους ο  Δρ. Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Εστίας  κ. Αντώνης Αντωνίου. Για τις ανάγκες του προγράμματος παρευρέθηκε στην Κρήτη και υποστήριξε τεχνικά την διαδικασία ο Οργανωτικός Υπεύθυνος της Εστίας κ. Γιάννης Μαρκόπουλος, ενώ στην Εστία την τεχνική ευθύνη είχε ο

.

Η τηλε-συνδιδασκαλία έγινε στο πλαίσιο του στόχου που έχει θέσει το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας για διασχολικές και άλλες συνεργασίες

 

Τα παιδιά των δύο συνεργαζόμενων σχολείων βίωσαν τη μαγεία του Σύμπαντος, ανακάλυψαν τους νόμους που το διέπουν και στο τέλος έθεσαν πολλές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, οι οποίες απετέλεσαν αντικείμενο ευρύτερης συζήτησης.  Τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας συνόδευσαν ο Φυσικός κ. Σκορδάς Θεόδωρος και ο Μαθηματικός κ. Παπαμανώλης Ανδρέας.

 

Οι μαθητές και μαθήτριες συζήτησαν για τις πόλεις τους το Ρέθυμνο και τη Χαλκίδα και για τον τρόπο ζωής τους. Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου προσκλήθηκαν από τον διευθυντή του Πειραματικού Γυμνασίου στο Ρέθυμνο, το οποίο και θα επισκεφθούν στις 16/3/2018 που θα βρίσκονται στην Κρήτη για την συμμετοχή τους στο Θεολογικό Συνέδριο στο Ηράκλειο.

 

 

Τέλος, η τηλεδιάσκεψη έκλεισε με μια μαντινάδα που αφιέρωσε ο μαθητής Μάντζαρης Γιάννης

:

«αχ να μπορούσα μια στιγμή της θάλασσας να μοιάσω για να μπορέσω ολόκληρη Κρήτη να σ’ αγκαλιάσω.»

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του Πειραματικού Γυμνασίου Κρήτης κύριο Γιάννη Μαρκαντέ καθώς και τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του. Ευχαριστούμε επίσης τους συνεργάτες μας στην Εστία Γνώσης Χαλκίδας, ιδιαίτερα τον κ. Αντώνη Αντωνίου που πάντοτε καλωσορίζει και στηρίζει τις πρωτοβουλίες του σχολείου μας προσφέροντας ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο στην πόλη μας.

 

Βίντεο

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση