ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
 
Το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας συνεχίζοντας την παράδοσή του στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ξεκίνησε από τη φετινή σχολική χρονιά και μέχρι το 2019 το νέο τουErasmus+, δράση ΚΑ2, στρατηγική σύμπραξη μεταξύ 5 σχολείων.
Οι εταίροι του είναι:
  1. το Hessenwaldschule από τη Γερμανία (συντονιστικό σχολείο)
  2. το Gymnázium Grösslingová στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας (Γυμνάσιο για ιδιαίτερα ταλέντα στα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες)
  3. το Muhittin Mustafa Bocek Anadolu Lisesi στην Αττάλεια της Τουρκίας     
  4. και το Siauliu Juliaus Janonio gimnazija, το παλαιότερο σχολείο στη Λιθουανία
Το θέμα: «Επαγγελματικός Προσανατολισμός και σχεδιασμός Ζωής σε μια κινούμενη πραγματικότητα».
Οι 4 αντιπροσωπείες επισκέφθηκαν το σχολείο μας από τις 20.11 έως τις 27.11.2016. Οι εργασίες του προγράμματος ξεκίνησαν στις 22.11.2016 με τις παρουσιάσεις των εκπαιδευτικών συστημάτων στις 5 χώρες και ιδιαίτερα του μαθήματος του Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας άνοιξε τις εργασίες μας με μουσική Μότσαρτ και Χατζιδάκι κάνοντας μια μελωδική εισαγωγή στο δύσκολο για τους νέους μας θέμα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Εδώ θέλουμε να μεταφέρουμε τις θερμές ευχαριστίες όλων των εταίρων στο Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας για την όμορφη συμμετοχή του. Ιδιαίτερες ευχαριστίες από το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας με το οποίο πρόκειται να συνεργασθεί και σε άλλες δράσεις.
Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού Προγράμματος επισκεφθήκαμε και εργασθήκαμε:
  • στο καταπληκτικό παραδοσιακό ναυπηγείο ΝΕΩΣΟΙΚΟΣ στη Γλύφα Χαλκίδας
  • στον Aγροτικό συνεταιρισμό Ροβιών – Εύβοιας
  • στο εργοστάσιο ΚΟΡΡΕΣ στα Οινόφυτα
  • στο εργοστάσιο Παπουτσάνης στη Ριτσώνα
  • και τέλος στο κτήμα Συγγρού όπου παρακολουθήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μελισσοκομίας
  • στην Εστία Γνώσης στη Χαλκίδα οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν την εξήγηση του φαινομένου του Ευρίπου από τον αστροφυσικό κ. Αντωνίου
Από όλες τις παραπάνω επισκέψεις οι μαθητές των 5 χωρών παρέλαβαν πιστοποιητικά παρακολούθησης, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν στο portfolio που θα δημιουργήσουν στο τέλος του προγράμματος μαζί με τα πιστοποιητικά από τις επισκέψεις τους σε όλες τις χώρες.
Στόχος του προγράμματός μας είναι να δοθεί μια νέα εκπαιδευτική διάσταση στο μάθημα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού μέσα από τα μάτια των ίδιων των μαθητών/τριών και μέσω της συνεργασίας τους με τους μαθητές και μαθήτριες των άλλων χωρών αλλά και των καθηγητών/τριών, υπεύθυνων ΣΕΠ και επιχειρηματιών, κέντρων έρευνας και Πανεπιστημίων, Συνδικάτων, Επιμελητηρίων, κ.ά. Μαθαίνοντας, συγκρίνοντας, προτείνοντας τρόπους και λύσεις για μια καλύτερη επαγγελματική προετοιμασία τους προσαρμοσμένη στα σχέδια ζωής του καθενός και ανάλογα με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του. Και όλα αυτά μέσα σε μια πραγματικότητα που συνεχώς αλλάζει, δυσκολεύει, απαιτεί και κινείται….
Πόσο εφικτό μπορεί να είναι αυτό και με ποιο τρόπο μπορούν οι νέοι μας να προετοιμασθούν καλύτερα για ένα «κινούμενο» μέλλον;
Σ΄ αυτές τις ερωτήσεις, όπως και σε πολλές άλλες φιλοδοξούμε όλοι εμείς να απαντήσουμε (ή να μην απαντήσουμε), να διερευνήσουμε, να προτείνουμε, ίσως και να απαιτήσουμε νέους δρόμους, νέες λύσεις, να διαμορφώσουμε νέες πραγματικότητες. Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία κατανόησης μιας «κινούμενης» επαγγελματικής και προσωπικής πραγματικότητας θα μας κάνει όλους σοφότερους και δυνατότερους.anaxorisi me to mousiko syggrou syggrou2 papoutsanis korres3 korres2 korres rovies rovies (2) tarsanas2 tarsanas1
 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση