Παρουσίαση Σχολικών Δράσεων σχολικού έτους 2014 – 2015

 

Αγαπητοί γονείς,
όπως κάθε χρόνο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις δραστηριότητες του σχολείου μας τη σχολική χρονιά 2014 – 2015. Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν συνολικά 7 εκπαιδευτικά προγράμματα, εκτός διδακτικού ωραρίου. Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί αφιέρωσαν πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας από τον προσωπικό ελεύθερο χρόνο τους. Όραμα του σχολείου μας παραμένει η ενασχόληση των μαθητών/τριών με θέματα περιβάλλοντος, πολιτιστικά και αγωγής υγείας μετά από επιλογή τους και στον ελεύθερο χρόνο τους. Σ΄ αυτά τα προγράμματα τα παιδιά ερευνούν, αυτοσχεδιάζουν, βγαίνουν στην κοινωνία, έρχονται σε επαφή με άλλους θεσμούς, εργοστάσια, επαγγελματίες, κ.ά., αποκτώντας άμεση γνώση της ζωής, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, της υγείας, κ.ά. Τα προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν αυτή τη χρονιά είναι:
1. Η διαμεσολάβηση στο σχολείο (Μαθαίνω για τη ζωή/ψυχική υγεία), για δεύτερη χρονιά. Υπεύθυνη προγράμματος η διευθύντρια κ. Ανέστη.
2. Εμείς και οι άλλοι (Μαθαίνω για τη ζωή/ψυχική υγεία), με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μαστρογιάννη.
3. 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας 1939-2013: Μαθησιακοί στόχοι στην εφηβεία διαχρονικά (Πολιτιστική κληρονομιά), με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Καταροπούλου.
4. Η Βιομηχανία στη Χαλκίδα: Κτίρια, Προϊόντα, Άνθρωποι (Πολιτιστική κληρονομιά) με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Πίσχινα.
5. Πλατείες και οδοί της Χαλκίδας. Ανθρωπογενές περιβάλλον και αειφόρο μέλλον (Ανθρωπογενές Περιβάλλον), με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Τσομώκου.
6. Το Περιβάλλον ως αφήγηση. Η φύση και τα περιβαλλοντικά ζητήματα στη λογοτεχνία της Α΄ Γυμνασίου (Ανθρωπογενές Περιβάλλον) με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ηλία.
7. Τοπικά Προϊόντα: Ελιά, Μέλι, Βαμβάκι, Βότανα και Αρωματικά Φυτά (Ανθρωπογενές Περιβάλλον) με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ιωαννίδου.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ένας σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών επισκέψεων, που είχε τις περισσότερες φορές άμεση σχέση με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του σχολείου, όπως:
1. Επίσκεψη στην έκθεση «Η Βιομηχανία στη Χαλκίδα: Κτίρια, Προϊόντα, Άνθρωποι», στο πρώην Βότρυς στη Χαλκίδα.
2. «Ψωμί με μέλι και γλυκό κρασί. Ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της κουζίνας ενός πρωτοβυζαντινού σπιτιού στους Δελφούς», στην Πανεπιστημιούπολη στην Αθήνα.
3. «Φρεάτια – κρήνες – υδραγωγεία – δεξαμενές – βαλανεία: η διαχείριση του νερού στην αρχαία Αθήνα» στην Πανεπιστημιούπολη στην Αθήνα.
4. Τη Βουλή επισκέφθηκε η Γ΄ τάξη.
5. «Σιτάρι – Αλεύρι – Ψωμί» στους Μύλους Λούλη στο Κερατσίνι.
6. Το εργοστάσιο παραγωγής βρώσιμης ελιάς «Λέλια» στην Αυλίδα.
7. Το Ελαιοτριβείο Λειβαδίτη στην Αυλίδα.
8. Το Ζωολογικό Μουσείο του Βιολογικού Τμήματος στην Πανεπιστημιούπολη στην Αθήνα.
9. Διήμερη επίσκεψη στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Κλειτορίας Ακράτας και παρακολούθηση του Προγράμματος « Που είναι οι αξίες; Ψάξε και θα τις βρεις».
10. Επίσκεψη στο εργοστάσιο Παπουτσάνης.
11. Παρακολούθηση του προγράμματος της Εστίας Γνώσης.
12. Επίσκεψη της Γ΄ τάξης στο ΕΠΑΛ. Ενημέρωση για ειδικότητες, επίσκεψη εργαστηρίων στα πλαίσια του ΣΕΠ.
13. Επίσκεψη του Περιβαλλοντικού Κέντρου Ελευσίνας και παρακολούθηση του προγράμματος «Ελευσίνα, αστικό μονοπάτι για μύστες… στην αειφορία».
14. Και τέλος οι μονοήμερες εκδρομές μας για την Α΄ και Γ΄ τάξη στην Κάρυστο και για την Β΄ τάξη στις Μυκήνες, Φουγάρο, Ναύπλιο.
Επίσης πραγματοποιήθηκε ομιλία – παρουσίαση από τον γεωπόνο κ. Αηδόνη στο σχολείο μας με θέμα «ο κόσμος της κυψέλης» και συμμετείχαμε στην έκθεση προϊόντων της Εβδομάδας Μαθητικής Δημιουργίας, όπως και στην αντίστοιχη δράση στο κόκκινο σπίτι.
Πραγματοποιήθηκαν ακόμη και αυτή τη χρονιά οι απογευματινές ενημερώσεις των γονέων με παράλληλη διοργάνωση επισκέψεων του ειδικού ψυχολόγου κ. Χαλικόπουλου και της κ. Σπηλιοπούλου Χαράς, οι οποίοι μας ενημέρωσαν για θέματα εφηβείας, αλλά και απάντησαν σε ερωτήσεις σας σχετικά με ζητήματα που σας απασχολούν και αφορούν τα παιδιά σας.
Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που στήριξαν τις προσπάθειές μας και ευελπιστούμε στη συνέχιση της καλής συνεργασίας Γονέων – Εκπαιδευτικών και την επόμενη χρονιά.
Σας ευχόμαστε καλή πρόοδο στα παιδιά σας και Καλό Καλοκαίρι!

Η Διευθύντρια και οι Εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση