Δελτίο Τύπου: Βραδιά Αστονομίας

Οι Διευθυντές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Χαλκίδας , ευχαριστούν θερμά τον κ Αντώνη Αντωνίου, Δρ Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών & υπεύθυνο της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας, τον κ. Τάκη Οικονόμου, πρόεδρο της Εταιρείας Αστρονομίας Χαλκίδας, τον κ. Γιώργο Φατούση Αντιπρόεδρο, τον κ. Δημήτρη Μάλλιαρη, Γραμματέα, την κ. Θάλεια Ρούσσου Ταμία και τα μέλη Θεόδωρο Φραντζεσκάκη, Χρήστο Παπανικολάου, Δημήτρη Πλατή και Κώστα Χουχούμη για τη βραδιά Αστρονομίας που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο.

Έξι τηλεσκόπια βρέθηκαν στο χώρο του σχολείου και οι ερασιτέχνες αστρονόμοι οδήγησαν μαθητές και γονείς στον «δρόμο του ουρανού». Η ασημένια σελήνη με τους κρατήρες της ήρθε μπροστά στα μάτια των παρατηρητών μαγεύοντάς τους. Ο Δίας και ο Κρόνος, μακρινοί μας γίγαντες ήρθαν και αυτοί κοντά μας. Τα δαχτυλίδια του Κρόνου ευδιάκριτα και εντυπωσιακά και τα δυο ορατά φεγγάρια του Δία μας έδωσαν μια άλλη αίσθηση των πλανητών.

Έτσι αυτή η βραδιά έδωσε την ευκαιρία να δούμε και να θαυμάσουμε τους κοντινούς μας γείτονες, έβαλε τις βάσεις για μια ουσιαστική μελέτη του σύμπαντος στα επόμενα έτη και έκανε την αρχή για συνεργασία του σχολείου και με άλλους κοινωνικούς φορείς.

Επομένως η πρόταση του προέδρου κ. Τάκη Οικονόμου για πρόγραμμα Αστρονομίας στα σχολεία και προώθηση της Αστρονομίας μέσα από την περιβαλλοντική εκπαίδευση βρίσκει απόλυτα σύμφωνους τον υπεύθυνο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κ. Νεκτάριο Καντανολέων καθώς και τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων που διδάσκουν αστρονομία ή εκπονούν περιβαλλοντικά προγράμματα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους, ευχόμαστε καλή συνέχεια και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για επανάληψη της βραδιάς στο επόμενο σχολικό έτος και σε νέες βάσεις.

Οι Διευθυντές των σχολείων κ. Ανέστη – Τζελφέ Σωτηρία, κ. Κωνσταντίνος Γιακουμίδης και οι διοργανωτές εκπαιδευτικοί Χριστίνα Τσομώκου και Χαράλαμπος Στεργίου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση