Επίσκεψη στην Εστία Γνώσης Χαλκίδας

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, επισκεφτήκαμε την Εστία Γνώσης Χαλκίδας και συμμετείχαμε σε τηλεδιάσκεψη με το 4ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου.

Στο πρώτο μέρος της τηλεδιάσκεψης παρακολουθήσαμε την παρουσίαση του κ. Μαντά, Δρ. Φιλολογίας και σύμβουλου φιλολόγων Ν. Εύβοιας με θέμα «Η ζωή και το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη». Μέσα από την παρουσίαση ακολουθήσαμε τη διαδρομή της ζωής του λογοτέχνη και μας έκανε εντύπωση ο γραπτός του λόγος, η γλώσσα του αλλά και ο σεμνός χαρακτήρας του, περίεργος κατά άλλους.

Στο δεύτερο μέρος, η τηλεδιάσκεψη συνεχίστηκε με την παρουσίαση του κ. Αντωνίου, Δρ. Αστροφυσικής, για το κοντινό μας άστρο τον ήλιο και την γειτονιά μας στο διάστημα. Μάθαμε για τον Ήλιο, τι συμβαίνει σε αυτόν και… τι θα συμβεί όταν… θα πεθάνει. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε ο Ήλιος και όλα όσα είδαμε στο Σύμπαν με τους άσπρους νάνους και τους κόκκινους γίγαντες!


Στο τέλος της ημέρας καθώς και την επόμενη, πήραμε συνεντεύξεις από τους κυρίους Μαντά και Αντωνίου. Τις συνεντεύξεις αυτές θα σας τις παρουσιάσουμε αναλυτικά σε επόμενο άρθρο. Τώρα θέλουμε αναφερθούμε στις συμβουλές που μας έδωσαν γιατί μας έκαναν εντύπωση και μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε στη ζωή μας.

Ο κ. Μαντάς μας συμβούλευε να διατηρήσουμε την ελευθερία της ψυχής μας και τότε μπορούμε όλα να τα καταφέρουμε.

Ο κ. Αντωνίου μας συμβούλευσε να είμαστε κριτικοί σε όσα συμβαίνουν και να «κοιτάμε πάντα ψηλά».

Ευχαριστούμε τους δύο κυρίους για τις παρουσιάσεις τους, τις συνεντεύξεις και τις πολύτιμες συμβουλές τους.

Οι μαθητές του Γ3
Σχολικό Έτος 2012 – 13

 

[dailymotion x10rlqh nolink]

 

[dailymotion x10rm3w nolink]

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση