Το quiz των μαθηματικών: θέμα 1ο

Ξεκινάμε και πάλι ένα παιχνίδι ερωτήσεων, ένα quiz,  μέσα από αυτό το ιστολόγιο και με θέμα τα μαθηματικά! Στη μαθηματική μας γωνιά κάθε εβδομάδα θα δίνουμε ένα θέμα στο οποίο και θα μπορείτε να απαντήσετε σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Μπορείτε να δίνετε τις απαντήσεις σας σαν σχόλιο μετά από κάθε δημοσίευση. Το σχόλιό σας όμως, θα δημοσιευτεί μαζί με όλα τα άλλα σχόλια – απαντήσεις στη λήξη της προθεσμίας. Τότε θα δημοσιεύεται και η απάντηση και τα αποτελέσματα! Καταλαβαίνετε τον λόγο που θα μένουν κρυφά τα σχόλια ως τότε!

Αυτό το quiz απευθύνεται στους μαθητές του σχολείου μας που μπορούν να απαντούν ατομικά ή και σαν ομάδες ή και σαν τμήματα! Ο μαθητής, η ομάδα, ή το τμήμα με το μεγαλύτερο σκορ στη λήξη του quiz (δηλαδή στο τέλος του σχολικού έτους)… ε, να μην ανταμειφθεί με κάτι; Σίγουρα λοιπόν, θα υπάρχει ανταμοιβή για όλους τους συμμετέχοντες και για τον νικητή, αλλά… θα μας επιτρέψετε να μην πούμε τώρα περισσότερα! Για τώρα θα θέλαμε να πούμε ότι μεγάλο όφελος θα είναι η καλή χρήση του Διαδικτύου, του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου καθώς και η εργασία σας, η συνεργασίας σας και ευγενής άμιλλα στη όλη διαδικασία της επίλυσης των ερωτημάτων του quiz.

Είναι μεγάλη μας χαρά να πάρουν μέρος και άλλοι μαθητές από άλλα σχολεία!  Περιμένουμε τις συμμετοχές σας!

Σας δίνουμε το πρώτο πρόβλημα του quiz και περιμένουμε τις απαντήσεις ως την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου! Δύο εβδομάδες στη διάθεσή σας και καλή επιτυχία!

Μαθηματική Γωνιά

Το quiz των μαθηματικών: θέμα 1ο

Πρόβλημα (ΗΠΑ 2003)

Ο δείκτης της βενζίνης στο ταμπλό ενός αυτοκινήτου δείχνει ότι το ρεζερβουάρ είναι γεμάτο κατά το 1/8. Ο οδηγός βάζει 15 λίτρα βενζίνη και βλέπει ότι τώρα το ρεζερβουάρ είναι κατά τα 3/4 γεμάτο.

Πόσα λίτρα πρέπει να βάλει ακόμα για να γεμίσει το ρεζερβουάρ;

Αλεξίου Ιωάννης

Μαθηματικός
https://blogs.sch.gr/alexiouioa/


4 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

  • Ντανιέλα Οζερόβ στο 24 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:38 μμ
  • Απάντηση

  15 λίτρα

  • ευαγγελια λ στο 25 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:26 πμ
  • Απάντηση

  πρέπει να βάλει ακόμη 6 λίτρα,αφού τα 3/4 ισούνται με 6/8, 6/8 – 1/8=5/8,οποτε 15 λίτρα είναι 5/8,ετσι το 1/8= 15:5=3 οπότε μας λείπουν ακόμη 8/8-6/8= 2/8
  2/8=2×3,οπότε 2/8=6 λ.

  • Περικλης Μ. στο 25 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:29 πμ
  • Απάντηση

  πρεπει να βαλει ακομα 6 λιτρα.
  Αφου το 3/4 ειναι ισο με 6/8-1/8=5/8
  αρα 15 λιτρα ειναι 5/8 αρα 1/8=3λ.
  για να γεμιση θελει αρα θελει αλλα 6 λιτρα.
   

 1. Πρέπει να βάλει 6 λίτρα

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση