Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΠΣΔ για εκπαιδευτικούς και μαθητές

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει σε ένα ασφαλές πλαίσιο το Υπουργείο Παιδείας μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) και οι οποίες ενσωματώνουν τις περισσότερες από τις λειτουργίες των κοινωνικών δικτύων, είναι οι παρακάτω:

• Υπηρεσία Κοινωνικής Δικτύωσης και Ιστολογίων ( https://blogs.sch.gr ) για σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές. Εδώ υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ομάδας μαθητών για την καλύτερη οργάνωση διαφόρων μαθημάτων.

• Υπηρεσία Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης ( http://e-learning.sch.gr ) για το διαμοιρασμό εκπαιδευτικού περιεχομένου, που επιπλέον ενσωματώνει δυνατότητες επικοινωνίας και δικτύωσης.

• Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Τάξης ( http://eclass.sch.gr ) για την υποστήριξη και την βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

• Υπηρεσία Διαμοιρασμού Εκπαιδευτικών Βίντεο ( http://vod.sch.gr ) καθώς και ανταλλαγής απόψεων και σχολιασμού.

• Υπηρεσία Τηλεδιασκέψεων και Τηλεκπαιδεύσεων ( http://conf.sch.gr ).

Για την ενημέρωση των μελών της σχολικής κοινότητας σε θέματα που αφορούν στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου, όπως καλές πρακτικές, οδηγίες ασφαλούς χρήσης, εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό, κλπ. τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται στον Ενημερωτικό Κόμβο του ΠΣΔ για το Ασφαλές Διαδίκτυο http://internet-safety.sch.gr , σημαντικό μέρος του περιεχομένου του οποίου έχει δημιουργηθεί στα πλαίσια της προγραμματικής συμφωνίας του Υπουργείου Παιδείας και του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου  ( www.saferinternet.gr ), καθώς και στην ενημερωτική σελίδα για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο της Δικτυακής Εκπαιδευτικής Πύλης του ΥπΔΒΜΘ http://www.e-yliko.gr/htmls/pc_use/safety.aspx .

Με βάση την εγκύκλιο 14880/Λ/4.2.2011 οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποχτούν μέσω του σχολείου τους πρόσβαση  στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο http://register.sch.gr/students).

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση