Ενημέρωση και Πρόσκληση γονέων για συμμετοχή στο πρόγραμμα Comenius

Αγαπητοί γονείς,

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη συμμετοχή του σχολείου μας σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα συνεργασίας σχολείων που υπάγεται στο δίκτυο Comenius. Τα προγράμματα Comenius  προωθούν τη συνεργασία ανάμεσα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εστιάζοντας σε θέματα ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα, το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας συνεργάζεται ήδη από 1-8-2011 με τέσσερα ευρωπαικά σχολεία που βρίσκονται στη Σλοβακία, τη Γερμανία, τη Λιθουανία και την Ουγγαρία με υπεύθυνη συντονίστρια την υποδιευθύντρια του σχολείου κυρία Αικατερίνη Πίσχινα.

Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας έχει διάρκεια 2 σχολικά έτη και φέρει τον τίτλο «Η Ευρώπη εξελίσσεται μαζί- στη διαμόρφωση των εορταστικών εθίμων». Στόχος του προγράμματος είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τα εορταστικά έθιμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών και να παρουσιάσουν και αυτοί τις αντίστοιχες δικές μας εορτές. Για το σκοπό αυτό, το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει τέσσερεις επισκέψεις στα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ενώ τον Οκτώβριο του 2012 θα δεχτεί τις αντιπροσωπείες των άλλων ευρωπαϊκών σχολείων για να παρουσιάσει την εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Θα ταξιδέψουμε στη Σλοβακία (Μπρατισλάβα) – αρχές Δεκεμβρίου 2011, Γερμανία (Weiterstadt) – μέσα Φεβρουαρίου 2012, Λιθουανία ( Siauliai) – αρχές Ιουνίου 2012, Ελλάδα (Chalkis) – τέλη Οκτωβρίου 2012, Ουγγαρία(Töltestava) – αρχές Απριλίου 2013.

Η πρώτη μας αντιπροσωπεία θα ταξιδέψει στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας στις 29 – 11 – 2011 και θα αποτελείται από τις εκπαιδευτικούς Αικατερίνη Πίσχινα και Ευφροσύνη Καταροπούλου και 2 μαθητές. Εκεί θα παραμείνουμε έως τις 03 – 12 – 2011 και στο τετραήμερο αυτό το κάθε σχολείο θα παρουσιάσει τα έθιμα των Χριστουγέννων της χώρας του. Το σχολείο μας θα ετοιμάσει παρουσίαση για τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις και έθιμα που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και θα μεταφέρει στη Μπρατισλάβα χειροτεχνίες των μαθητών, αλλά και παραδοσιακά προϊόντα της χώρας μας που έχουν σχέση με τα Χριστούγεννα.

Στόχος μας είναι το πρόγραμμα αυτό να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών και έτσι η ομάδα εργασίας μας θα αποτελείται από τουλάχιστον 30 μαθητές / τριες. Για τα ταξίδια θα προσπαθήσουμε να συμπεριλάβουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό μαθητών, ανάλογα με τις δυνατότητες του προγράμματος και σύμφωνα και με τη διάθεση και προθυμία των ίδιων των παιδιών να εργαστούν στον τομέα αυτό. Για την ώρα, προκειμένου να ετοιμαστούμε όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα για το ταξίδι μας στη Μπρατισλάβα στις 29 / 11, θα σας παρακαλούσαμε να μας δηλώσετε εάν επιθυμείτε να συμμετέχει το παιδί σας στη διαδικασία επιλογής των δύο μαθητών/τριων που θα εκπροσωπήσουν στη Σλοβακία το σχολείο μας συμπληρώνοντας την ακόλουθη υπεύθυνη δήλωση.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με το πρόγραμμα Comenius και με χαρά θα συζητήσουμε και τις δικές σας προτάσεις και ιδέες.

Πολλές ευχές για καλό και δημιουργικό φθινόπωρο.

Ο Διευθυντής                                                                    Η Συντονίστρια Καθηγήτρια

Κων/νος Γράππας                                                                         Αικατερίνη Πίσχινα

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση