«

»

Μαρ 19

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) sch.gr

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (www.sch.gr) είναι το δίκτυο του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (ΥΠΔΒΜΘ – www.minedu.gov.gr), που διασυνδέει όλα τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητής, πολλές  διοικητικές υπηρεσίες ΥΠΔΒΜΘ και φορείς που εποπτεύνται από το ΥΠΔΒΜΘ. Είναι  το μεγαλύτερο δημόσιο δίκτυο στη χώρα σε αριθμό χρηστών. Έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως ένα αξιόλογο εκπαιδευτικό δίκτυο που προάγει την αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην ελληνική εκπαίδευση.

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο διανύει τον ενδέκατο χρόνο από την έναρξη της λειτουργίας του.  Είναι συνδεδεμένα πάνω από 15.000 σχολεία, 75.000 εκπαιδευτικοι και 28.000 μαθητές.

Στην εικόνα βλέπετε την αρχική σελίδα του ΠΣΔ.

  • Στην περιοχή 1 μπορείτε να πάρετε πληροφορίες ανάλογα αν είστε εκπαιδευτικός ή μαθητής.
  • Οι διαθέσιμες υπηρεσίες παρουσιάζονται στην περιοχή 2. Αν είστε μέλος του ΠΔΣ μπορείτε να έχετε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ιστοσελίδα, ιστολόγιο κτλ. Αν είστε εκπαιδευτικός, μπορείτε να δημιουργήσετε την ηλεκτρονική σας τάξη, να καταχωρήσετε το υλικό των μαθημάτων σας στο οποίο εύκολα θα έχουν πρόσβαση οι μαθητές σας.
  • Στην περιοχή 3 υπάρχει η επιλογή «Εγγραφή» για να κάνετε την εγγραφή σας στην περίπτωση που δεν είστε ακόμη μέλος. Αν είστε μέλος τότε στην επιλογή «Σύνδεση» δίνεται τα στοιχεία σας ( όνομα χρήστη και κωδικό εισόδου), εισέρχεστε στον λογαριασμό σας και κάνετε χρήση όλων των υπηρεσιών.

Αυτό ισχύει για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Ειδικά για τους μαθητές θα ακολουθήσει ανάρτηση για την μαθητική πύλη. Αν δεν είστε μέλος τότε κάντε εγγραφή για να χρησιμοποιήσετε όλες τις υπηρεσίες και επωφεληθείτε στο μάθημα σας!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων