Ηλεκτρονική Τάξη eclass.sch.gr

Μια από τις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) είναι η ηλεκτρονική τάξη. Κάθε εκπαιδευτικός μέσω αυτής της υπηρεσίας μπορεί να δημιουργήσει μια ηλεκτρονική τάξη με το υλικό που χρησιμοποιεί στο μάθημά του έτσι ώστε οι μαθητές του να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό οποτεδήποτε θέλουν.

Η διεύθυνση της υπηρεσίας ηλεκτρονικής τάξης είναι: http://eclass.sch.gr/ και εκεί μπορείτε να αναζητήσετε και να βρείτε την τάξη του σχολείου μας.

Όταν πάτε στην διεύθυνση της ηλεκτρονικής τάξης θα δείτε την οθόνη που παρουσίαζει η παραπάνω εκόνα, οπότε κάντε κλικ στον “πίνακα” ώστε “να βρείτε μαθήματα του σχολείου μας”.

Στην δεύτερη οθόνη επιλέξτε το νομό στο οποίο βρίσκεστε (μπορείτε να κάνετε επιλογές σε σχέση με τη διεύθυνση εκπαίδευσης ή τη σχολική μονάδα, αλλά προς το παρόν δεν είναι απαραίτητο), όπως βλέπετε στην δεύτερη εικόνα εμείς επιλέξαμε το νομό Ευβοίας και κάντε κλικ στο κουμπί “Αναζήηση“.

Τα αποτελέσματα της αναζήτησης τα βλέπετε στην τρίτη εικόνα. Εκεί είναι όλα τα σχολεία του νομού που επιλέξατε τα οποία έχουν δημιουργήσει ηλεκτρονική τάξη για κάποιο μάθημα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας.  Κάνοντας κλικ επάνω του μπορείτε να δείτε τα μαθήματα, να ενημερωθείτε, να χρησιμοποιήσετε το διαθέσιμο υλικό. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε για κάθε περιοχή σχολείο της Ελλάδας. Το υλικό μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για την μελέτη σας. Σε περίπτωση που θέλετε να το αναμεταδώσετε μέσω κάποιας ιστοσελίδας ή ιστολογίου σας, να προσέξετε να βάλετε ενεργό σύνδεσμο προς την πηγή, να βεβαιωθείτε αν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ελεύθερα ή αν πρέπει να πάρετε την άδεια του δημιουργού. Σε αυτή την περίπτωση επικοινωνήστε με τον εκπαιδευτικό, ενημερώστε τον και προχωρήστε στη χρήση μετά την θετική του απάντηση.

Με τον παραπάνω τρόπο οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός, μαθητής ή γονιός μπορεί να βρει τα μαθήματα κάποιας ηλεκτρονικής τάξης.

Αν είστε εκπαιδευτικός και θέλετε να δημιουργήσετε ηλεκτρονική τάξη για το μάθημά σας, τότε πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό που διαθέτετε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Δείτε στην πρώτη εικόνα στο πλαίσιο δεξιά την περιοχή για την “Είσοδο Εκπαιδευτικού”. Μετά την σύνδεσή σας έχετε τις κατάλληλες επιλογές για να δημιουργήσετε το μάθημά σας, να το ονομάσετε, να ανεβάσετε υλικό, να συμπληρώσετε το βιβλίο ύλης, να φτιάξετε τεστ κτλ.

Καλή περιήγηση στην ηλεκτρονική τάξη η οποία κάθε στγμή μπορεί να δώσει στους μαθητές μας το υλικό του μαθήματος όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο σχολείο αλλά και οποιαδήποτε άλλη στιγμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση