Δευτέρα 10/5 – Επιστροφή στις σχολικές τάξεις με δήλωση αυτοδιαγνωστικού τεστ και με τα ισχύοντα προληπτικά μέτρα

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία για την οικογένειά σας!

Σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1) Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1825/Β΄/5-5-2021, που επισυνάπτουμε, και την ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ (https://www.minedu.gov.gr/), τη Δευτέρα, 10/5/2021 επιστρέφουν στις τάξεις τους όλοι οι μαθητές της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης με δήλωση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self-test), παράλληλα με τα ισχύοντα προληπτικά μέτρα (υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, διαφορετικά διαλείμματα ανά ομάδες, τήρηση κανόνων υγιεινής).

Πληροφορίες για την προμήθεια και την πραγματοποίηση του self-test μπορείτε να αναζητήσετε στο self-testing.gov.gr.

2) Παροχή οδηγιών για τη δικαιολόγηση των απουσιών μαθητών/τριών που συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό υποκείμενο νόσημα

Οι κηδεμόνες ή οι ενήλικοι μαθητές υποβάλλουν στη Διευθύντρια της σχολικής μονάδας με κάθε πρόσφορο τρόπο έως την Τετάρτη, 12-05-2021 (α) αίτηση – υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (μέσω gov.gr ή με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής) για την συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. (β) Μαζί με την ως άνω αίτηση – υπεύθυνη δήλωση οι παραπάνω ενδιαφερόμενοι/ες προσκομίζουν σε σφραγισμένο φάκελο το σύνολο των δικαιολογητικών που έχουν εκδοθεί από δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας που αποδεικνύουν ότι το συνοικούν με αυτούς πρόσωπο πάσχει από σοβαρό ή σοβαρά υποκείμενο/α νόσημα / νοσήματα του άρθρου 2 της ανωτέρω ΚΥΑ. Παράλληλα, εντός του φακέλου συνυποβάλλεται εκ μέρους των συνοικούντων προσώπων και υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (μέσω gov.gr ή με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής), στην οποία δηλώνουν ότι επιθυμούν η Επιτροπή του άρθρου 1 της ΚΥΑ 14109/ΓΔ4/05-02-2021 να προβεί στην επεξεργασία των φακέλων τους.

Επισυνάπτουμε τη σχετική εγκύκλιο καθώς και την κοινή υπουργική απόφαση που ορίζει ποιες ομάδες θεωρούνται ευπαθείς (άρθρο 2).

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

η συμβολή σας στην κατάλληλη προετοιμασία των παιδιών για την επιστροφή τους στο σχολείο είναι σημαντική.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία

Η διευθύντρια

Διονυσία Μαρουσοπούλου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

 

Κατηγορίες: Γενικά, Γονείς. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση