2ήμερη εκδρομή Α’ Γυμνασίου στη θεσσαλονίκη

Με επιτυχία και χωρίς απρόοπτα πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Α τάξης στη θεσσαλονίκη.

Την πρώτη μέρα οι μαθητές επισκέφτηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS. Αρχικά απόλαυσαν στην πανοραμική θολωτή οθόνη του πλανητάριου, ένα μαγικό ταξίδι στο πλανητικό μας σύστημα και στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο σημαντικότερο τεχνολογικό μουσείο της Ελλάδος.

φωτο α1  φωτο α2  φωτο α4  φωτο α3

Το βράδυ, μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ακολούθησε ομαδική έξοδο και μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Την επόμενη μέρα μετά το πρόγευμα και με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι μαθητές μετά από ένα σύντομο προσκύνημα στον Άγιο Δημήτριο με την κρύπτη του, ξεναγήθηκαν στα κυριότερα ιστορικά μνημεία της Νύμφης του Θερμαικού όπως την Καμάρα, το Λευκό Πύργο, την πλατεία Αριστοτέλους.

φωτο α5    φωτο α6

 

Στην συνέχεια επισκεφθήκαμε τον ιστορικό χώρο της Βεργίνας όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους αξιολογότερους βασιλικούς μακεδονικούς τάφους, ένας εκ των οποίων είναι και του Φιλίππου Β’ τους οποίους έφερε στο φως η σκαπάνη του αρχαιολόγου Μ. Ανδρόνικου το 1977.

Τελευταίος σταθμός το πολυκεντρικό μουσείο Αιγών που ενσαρκώνει μια νέα δυναμική προσέγγιση της σχέσης του με τον αρχαιολογικό χώρο καθώς ενώνει όλο το κτιριακό συγκρότημα που έρχεται από το βαθύ ιστορικό παρελθόν.

φωτο α7    IMG 8a8fc7ae7a0351416bd2e2fbe2b6c525 V

Οι μαθητές μας γύρισαν με τις αποσκευές  τους γεμάτες όμορφες εικόνες και χαρούμενες στιγμές .

Οι συνοδοί καθηγητές: Γεωργάκη Αικατερίνη

Μήτσου Κυριακή

Μπάνδας  Άγγελος

Τσιρώνη Ειρήνη