Κολυμβητικό Πρόγραμμα Γυμνασίου ‘’Μαθαίνω, Γνωρίζω, Ξέρω, Κολυμπώ’’, Αποτελέσματα

Αποτελέσματα:

Στο πλαίσιο του Αναλυτικού προγράμματος και του Διαθεματικού Ενιαίου Πλαισίου Προγράμματος Σπουδών της Φυσικής Αγωγής στο Γυμνάσιο, οι μαθητές του τμήματος Α4 του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, είχαν την δυνατότητα να διδαχθούν τις απαραίτητες τεχνικές κολύμβησης, τους κανόνες θαλάσσιου προσανατολισμού, τις ναυαγοσωστικές τεχνικές και πρώτες βοήθειες σε περίπτωση τραυματισμού ή πνιγμού στο κολυμβητήριο της πόλης μας.  Η γεωγραφική τοποθεσία της χώρας, με θαλάσσιο προσανατολισμό, μας υποχρεώνει  να εκπαιδεύσουμε τη μαθητική κοινότητα με κολυμβητικές και ναυαγοσωστικές δεξιότητες.

Πριν από τέσσερα χρόνια το Πρόγραμμα κολύμβησης εφαρμόστηκε πιλοτικά σε ορισμένα Δημοτικά  για ένα τρίμηνο στην Γ΄Δημοτικού. Είναι αναγκαίο και χρήσιμο να συνεχιστεί η εκμάθηση και στο Γυμνάσιο και να υλοποιηθούν Πρωτότυπα Προγράμματα με στοχευόμενη κατεύθυνση στην κολυμβητική και ναυαγοσωστική δεξιότητα.

Το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης με την συμμετοχή του στο Πρωτότυπο Πρόγραμμα ‘’Μαθαίνω, Γνωρίζω, Ξέρω, Κολυμπώ’’ που εκπονήθηκε για πρώτη φορά σε Γυμνάσιο της πόλης μας, έχει στόχο την τελειοποίηση των κολυμβητικών στυλ, την εκμάθηση της ορθής και οικονομικής κολύμβησης, τους κανόνες κολύμβησης, τον προσανατολισμό, τα καιρικά φαινόμενα στη θάλασσα  και την εκμάθηση ναυαγοσωστικών δεξιοτήτων . Το Πρόγραμμα διήρκεσε 2 μήνες.

Ελπίζουμε να αποτελέσουμε την αρχή και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μιας πάγιας και παλαιάς απαίτησης της κοινωνίας για  εκμάθηση σε κολυμβητικές – ναυαγοσωστικές τεχνικές και πρώτες βοήθειες, με σκοπό οι μαθητές μας να αποκτήσουν την κατάλληλη  “παιδεία” στην επαφή με το νερό, τη θάλασσα, την παραλία, την πισίνα και να αποκτήσουν ναυαγοσωστικές δεξιότητες τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν, όταν και εφόσον χρειαστούν.

Θεματικές ενότητες εκμάθησης:

  1. Εκμάθηση και τελειοποίηση κολυμβητικών στυλ (ελεύθερο, ύπτιο και πρόσθιο)
  2. Ναυαγοσωστικές τεχνικές
  3. Πρώτες βοήθειες (τραυματισμοί, πνιγμός)
  4. Θαλάσσια καιρικά φαινόμενα (άνεμοι)
  5. Προσανατολισμός (σε θάλασσα)
  6. Τεχνικές κολυμβητικών δεξιοτήτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ) στην μικρή πισίνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση